Dierenvriendinnen brengen hulpgoederen in Amatrice

Foto:

AMATRICE – Drie vriendinnen met alle drie een passie voor huisdieren, hebben zaterdagmiddag een bedrijfswagen, die gereden werd door Ronald Bruinstroop uit Moordrecht, in het door twee aardbevingen getroffen Amatrice in Midden-Italië gebracht.

Na het zien van TV beelden over achtergebleven huisdieren in Amatrice, omdat daar 230 doden vielen en bijna het hele dorp geëvacueerd werd, nam de Rotterdamse Sandra van Multem (52) het initiatief om een actie op te zetten om ter plaatse te gaan helpen. Zij belde haar schoolvriendin Ivana Kasbergen (53) uit Hoevelaken op, die net als Monique Alders-Hebing (36) uit Rotterdam, spontaan aanbood om mee te helpen. De Facebook actie ‘Help Ons Helpen Amatrice Italië’ was geboren en werd een daverend succes.

Afgelopen donderdagmiddag vertrokken ze en zaterdagmiddag kwamen ze na een voorspoedige reis door Duitsland, Oostenrijk en Noord-Italië aan bij het aardbevingsgebied in de Centrale Apennijnen. Hier kwamen ze voor een onaangename verrassing te staan: een blokkade door politie en militairen, niemand mocht doorrijden. De drie blondines gooiden hun charmes in de strijd, waar uiteindelijk politiemannen Riccardo en Danilo voor smolten. Zij gaven escort naar het epicentrum, alleen de doorgaande weg was berijdbaar. Daar was een tentenkamp waar honderden hulpverleners verbleven.

Sabina Ricci, hun lokale contactpersoon, die met vrijwilligers – met gevaar voor eigen leven voor instorting en naschokken – de zwerfdieren verzorgt, nam de goederen in ontvangst samen met een sponsoren cheque van € 1.250,=. Hiermee kan de missie als geslaagd worden beschouwd. ,,Het is heftig, maar we zijn warm onthaald’’, plaatsten de dierenvriendinnen op Facebook, voordat ze weer terug reden. Op Facebook ook een korte impressie

bijdrage van Theo Zuurman

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen