49e AH schoolvoetbaltoernooi bij sc Hoevelaken

Foto:

Vanaf woensdagmiddag 22 mei strijden vanaf 13.30 uur achttien teams van de groepen 7 en 8 van de Hoeve, ‘t Blokhuus, de Spreng, Schimmelpennick van de Oye en het Farel tegen elkaar voor de felbegeerde plekken in de finales.

Die finales worden sinds enkele jaren gehouden op de vrijdagavond, zodat het publiek in groten getaln op sportpark Kleinhoven kan genieten van het voetbalplezier van de basisschoolleerlingen uit Hoevelaken.
De organisatie van het toernooi is handen van Marinus van den Brink van Albert Heijn Hoevelaken en Maarten Stoffels, jeugdvoorzitter van sc Hoevelaken. Na de succesvolle en zeer drukbezochte edities van het post corona tijdperk is het alweer de 49e editie van dit unieke lokale event voor de basisschooljeugd uit Hoevelaken.

Beweegmaster Hooghoudt cup

\Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseert Beweegmasters, de naschoolse opvang in Hoevelaken, de Beweegmaster Hooghoudt cup. De leerlingen kunnen hier hun vaardigheden aan de bal laten zien door middel van het hooghouden van de bal.

AH, een appeltje


De nieuwe bedrijfsleidster van AH Hoevelaken Sanne de Bruin kijkt uit naar haar eerste schoolvoetbaltoernooi. “Via Marinus heb ik veel verhalen gehoord over het de schoolvoetbaltoernooien waaraan Albert Heijn heeft bijgedragen. Het belang van gezond leven en goed bewegen hebben wij hoog in het vaandel staan. Daarom bieden wij alle jaren op zaterdag samen met de Register Makelaar appels aan voor alle jeugdspelers. Ook zorgen wij op de woensdagmiddag voor fruit en drinken voor deelnemers aan het schoolvoetbaltoernooi. Wij kijken uit naar een sportief en gezellig en toernooi en ik zal zelf op woensdag aanwezig zijn om kennis te maken met het schoolvoetbal in Hoevelaken”.

Kom kijken

Maarten Stoffels , jeugdvoorzitter van sc Hoevelaken kijkt ook weer reikhalzend uit naar de 49e editie van het schoolvoetbaltoernooi. “Samen met Marinus organiseer ik het toernooi nu voor de derde keer. We hebben een goede structuur staan waar we ons op kunnen buigen. Dit maakt het een stuk makkelijker. We zijn zeer content met de toegezegde inzet van diverse vrijwilligers. Scheidsrechters, EHBO medewerkers, kantinepersoneel, maar ook ouders van de scholen staan weer te trappelen om een bijdrage te kunnen leveren. We kijken uit naar een mooi voetbalfeest op sportpark Kleinhoven en ik nodig iedereen uit om woensdagmiddag en/of vrijdagavond een kijkje te nemen.”

Programma

Start voorrondes: woensdagmiddag 22 mei om 13.30 uur
Finales: vrijdagavond 24 mei om 18.30 uur

50 jaar Schoolvoetbal in 2025

Volgend jaar staat de speciale 50E editie van het schoolvoetbal op de planning. De organisatie gaat kort naar het eindigen van de 49e editie aan de slag om hier een memorabel evenement van te maken. De 50e editie gaat gehouden worden op 14 en op 16 mei 2025. Heb jij nu nog unieke verhalen of prachtige foto’s over 50 jaar schoolvoetbal in Hoevelaken deel deze dan alvast via [email protected].

bijdrage van Maarten Stoffels

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen