VIDEO: Rabobank vol gitaren

Foto: videobeeld nijkerk.nieuws.nl

Gitaarschool Rollocastle sluit het lesseizoen af met twee voorspeelavonden. De eerst was vrijdagavond in de Rabobank, de tweede op maandagavond 6 juli om 19.30 uur in de showroom van Verhoog Muziek.

De in 2008 opgerichte gitaarschool, waar wekelijks zo’n 70 leerlingen muziekles komen volgen, treedt traditiegetrouw naar buiten op een zomeravond om het muzikale jaar met een concert af te ronden. Leerlingen van diverse leeftijden zetten een afwisselend programma neer vol muziek van nu, golden oldies en hier en daar wat zelfgeschreven nummers.
Ely Hackmann ging kijken

Rabobank
De locatie voor vrijdagavond 3 juli was nieuw en bijzonder. Rabobank Randmeren benaderde De Vries met de vraag eens na te denken over de organisatie van een evenement op haar kantoor in Nijkerk. “Ik was verrast, maar was er meteen enthousiast over”, vertelt Melcher. “De Rabobank wil een aandeel hebben in de plaatselijke samenleving. Zelf vind ik het ook belangrijk en leuk om gezamenlijke initiatieven op touw te zetten, om je samen sterk te maken voor een plaatselijk doel. Ik vond het dan ook bijzonder leuk dat ik benaderd werd door Tim Saltzmann met het voorstel om een voorspeelavond op het kantoor van de Rabobank te organiseren. En hierbij ook een groep mensen uit te nodigen voor wie een avondje uit niet zo vanzelfsprekend is. Tim is één van mijn leerlingen en hij is werkzaam bij Rabobank Randmeren. Omdat hij wist dat onze eigen leslocatie niet langer het groeiende aantal deelnemers en bezoekers van de voorspeelavond kan huisvesten, had hij met de directie overlegd of de bank haar kantoor aan de Van ’t Hoffstraat ter beschikking wilde stellen. Het antwoord hierop was positief. Echt mooi dat we op deze manier als Gitaarschool en Rabobank onze krachten kunnen bundelen om een gezellige avond voor de Nijkerkse samenleving te organiseren.”

Verhoog
Al eerder verzorgden leerlingen van de gitaarschool een optreden in de prachtige winkel van Verhoog. “Het is waanzinnig leuk om muziek te maken tussen de piano’s, orgels en gitaren”, zegt Melcher de Vries, eigenaar van de gitaarschool. “Verhoog is natuurlijk een begrip in Nijkerk, en zowel mijn leerlingen als ik zelf maken dankbaar gebruik van hun service. De voorspeelavond verplaatsen van de beperkte ruimte die ik bij mijn gitaarschool heb naar de grote showroom van Verhoog is enorm goed bevallen, iedereen was erg te spreken over de gastvrijheid en de sfeer op die avond. Ik kijk er dan ook naar uit hier opnieuw, samen met mijn leerlingen een prachtig akoestisch optreden neer te mogen zetten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen