Laatste poging om koopzondag te voorkomen

Foto: Maureen van Goethem

Kees Schalk (Optie 1), Jan Gardebroek( Expert) en Daan Riemens (voorheen predikant) roepen via de mail de leden van de NOV op zich over de koopzondag uit te spreken door een enquête te ondertekenen.

In de meegestuurde bijlagen zit hetzelfde burgerinitiatief, dat eerder bij de gemeente is ingediend. Door het ondertekenen van de bijlage spreekt de winkelier zich dus uit tegen de koopzondag.

Volgens Schalk is de recent onder de NOV-leden gehouden enquête absoluut niet representatief. “Van de ongeveer 110 leden heeft maar ongeveer 30 procent gereageerd op de enquête. In Nijkerk en Hoevelaken zijn totaal ong. 170 ondernemers. De uitslag van de enquête houdt in dat we het maar over ong. 15 – 20 ondernemers hebben die te kennen hebben gegeven op zondag open te willen gaan. Niet bekend is of men daarmee elke zondag bedoelt, of 1x per maand of 1x per kwartaal of alleen met Kerst en Sinterklaas.
In de media wordt de indruk gewekt dat alle ondernemers staan te trappelen om de winkels op zondag open te doen. Ik denk dat het tegendeel waar is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen