Nijkerkse scholen starten samen Taalklas

Woensdag hebben de schoolbesturen en wethouder Nadya Aboyaakoub hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst Taalklas Nijkerk.

Er wordt twee dagen in de week intensief taalonderwijs gegeven aan kinderen van 6 t/m 12 jaar met een grote taalachterstand omdat ze onvoldoende kennis hebben van de Nederlandse taal. Hiermee wordt de integratie makkelijker en maken zij sneller contact met andere kinderen, zowel in de klas als in de buurt. Ook zullen zij zich hierdoor sneller thuis voelen in Nijkerk.

De Taalklas Nijkerk start in het komende schooljaar 2016-2017 en is gevestigd in het gebouw van de Rehobothschool. Hier is ook al het Taalsteunpunt voor volwassenen met een taalachterstand, waar ontmoeting en onderwijsaanbod centraal staat. De Taalklas Nijkerk zal twee jaar als een pilot draaien. Mocht het succesvol blijken dan wordt gekeken naar mogelijkheden voor een structurele inzet van deze klas.

Samenwerking basisscholen
Eerst gingen deze leerlingen naar de schakelklas van de Wiekslag in de gemeente Amersfoort. Maar nu is er in de gemeente Nijkerk vanuit Passend Onderwijs gekozen voor een zo thuis nabij mogelijke insteek. De schoolbesturen van de basisscholen hebben daarom ingestemd met het projectplan Taalklas Nijkerk. Er is besloten uit solidariteit allemaal evenredig bij te dragen in de kosten. Dit is dus ongeacht of de scholen kinderen met een grote taalachterstand zullen krijgen. Op deze wijze komt de last niet op een paar schouders terecht, maar draagt het gehele Nijkerkse onderwijs de verantwoordelijkheid voor deze kinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen