Verkoop kaarten Adventsconcert 2016 Streekmannenkoor gestart

Foto: Arjen Gerritsma

Op donderdag 8 december geeft het Christelijk Streekmannenkoor Noord-West Veluwe, Nijkerk zijn traditioneel Adventsconcert in “De Fontein”.

Dirigent Martin Mans heeft voor deze avond, die om 20.00 uur begint, weer een prachtig programma samengesteld: van advents,- kerst- en meer sfeervolle liederen. Aan dit concert werken de volgende solisten mee: Judith Sportel, sopraan; Jantine Kalkman en Wilhelm Groenendijk trompet; Anke Bottema, harp; Lydia van Mourik, fluit; Mark Brandwijk, vleugel; Marco den Toom, orgel; Peter Estié, koorsolist en het Ensemble Noord-West Veluwe.

Kaarten voor dit unieke concert zijn voor slechts € 13,00 in Nijkerk verkrijgbaar bij: Boekhandel Den Hertog, Frieswijkstraat 6 en Drogisterij DA Nijkerk, winkelcentrum Paasbos; in Nijkerkerveen bij: J. de Groot, Van Rootselaarstraat 16 en bij de leden van het koor.

Martin Mans, dirigent

Naast zijn orgelstudie bekwaamde hij zich in koordirectie. Sinds 1995 is Martin Mans organist in de Breepleinkerk te Rotterdam. Hij is begeleider van diverse koren en artiesten en is dirigent van drie grote mannenkoren: De Gouwestem te Waddinxveen, het Chr. Streekmannenkoor NW-Veluwe, Nijkerk en het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor te Zaandam. Martin is ook dirigent van Vocalgroup VOICE en de Urker Mans Formatie en is muzikaalleider van The Martin Mans Band. Bijzonder is zijn dirigentschap van het Canadese Mannenkoor LIBERTAS The Voice of Liberty.

Judith Sportel, sopraan

Studeerde klassieke zang aan het conservatorium te Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen. Bij menig bekend zangpedagoog volgde zij masterclasses. Zij is een veelgevraagd soliste bij veel verschillende koren en orkesten. Glansrollen waren er in de grote werken van J.S. Bach, G.F. Händel en verschillende requiems, cantates, missen en motetten van o.a. A. Vivaldi, J.S. Bach, J. Haydn, W.A. Mozart, G. Fauré, F. Mendelssohn-Bartholdy, J. Rutter.

Jantine Kalkman, trompet

Op haar negende kreeg ze haar eerste trompetles en op haar tiende haar eigen trompet. De lessen ontving ze van Karin Snel op de muziekschool in Krimpen aan den IJssel. Vanaf 2003 speelt ze mee in de orkesten van de plaatselijke muziek-vereniging Concordia. Eerst in het jeugdorkest en vanaf 2006 in de fanfare. Naast het spelen in een orkest soleert Jantine vaak bij verschillende koren.

Wilhelm Groenendijk, trompet

Had op 7-jarige leeftijd muziekles op de Capelse Muziekschool. Vervolgens studeerde hij bij Chris Jobse en Cees Trappenburg trombone en trompet. Op 12-jarige leeftijd speelde hij op een zangavond in de kerk. Dit was het begin van zijn muzikale carrière. Het begin van een jarenlange samenwerking met verschillende musici. Als dirigent van het Jongerenkoor ‘Laudate Deum’ uit Ridderkerk en als repetitor van het Hollands Jongerenkoor is hij ook op andere manieren bezig met muziek.

Anke Bottema, harp

Studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. Behaalde in 1985 het docentendiploma en in het jaar daarop volgde het diploma Uitvoerend Musicus. Anke geeft sinds 1995 harples aan de muziekschool. Onder de naam Anke Anderson heeft Anke veel kamermuziek uitgevoerd en meegewerkt aan tal van cd-opnamen en concerten.

Lydia van Mourik, fluit

Op vijfjarige leeftijd kreeg ze haar eerste blokfluitlessen en vier jaar later ging zij verder op dwarsfluit. Lydia volgde haar particuliere studie bij Lenette Pauw, Gien Wagenaar en Daniëlle van Laar. Van 2008 tot 2013 studeerde Lydia aan het conservatorium in Rotterdam afdeling Klassieke muziek. Masterclasses volgde Lydia bij o.a. Wilbert Hazelzet, William Bennett, Gaby Pas von Riet, Emily Beynon en Robert Dick.

Mark Brandwijk, vleugel

Kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Jaap den Besten. In 2006 vervolgde hij zijn lessen bij Everhard Zwart. In 2007, 2008 en 2009 won Mark de wisselbeker van het Feike Asma-concours. Op dit moment is Mark vaste begeleider bij de volgende koren: Young Ladies Choir “Hadassah”, jongerenkoor “Speranza”, “Het Hollands Jongerenkoor” en “Het Groot Nederlands Jongerenkoor”. De laatste jaren heeft Mark zich steeds meer toegelegd en bekwaamd in het componeren en arrangeren van muziek.

Marco den Toom, orgel

Studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Componeert christelijke liederen en gospels en arrangeert muziek. Hij is dirigent van ‘Jubilate Deo’ uit Woudenberg en is 2e dirigent van het Christelijk Streekmannenkoor Noord-West Veluwe, Nijkerk.

Peter Estié, koorsolist

Peter zong tot 1992 een aantal jaren bij het Chr. Spakenburgs Mannenkoor. 20 jaar was hij zanger bij het Urker Mannenkoor “Halleluja” en vanaf 2011 zingt hij als 1e tenor bij het Chr. Streekmannenkoor Noord-West Veluwe, Nijkerk. Peter is een aantal jaren vaste zanger bij het ensemble van het mannenkoor en sinds kort zingt Peter solo bij het koor en ensemble. Hij volgt zangles bij de bekende mezzo-sopraan Maria den Hertog.

Het Ensemble van het mannenkoor

Dat is inmiddels een vast element in de concerten van het koor. De kwaliteit van het ensemble heeft al tot veel enthousiaste reacties geleid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen