Nieuwe elementen in Wielerronde van Hoevelaken

Foto:

Op 22 juni zal voor het derde jaar op rij de Wielerronde van Hoevelaken worden gereden.

Dit jaar voegt de organisatie weer nieuwe elementen toe aan de Wielerronde. Hierbij de belangrijkste punten voor de op een rij.

Onderdeel van het Vallei- en Eemklassement

Net als voorgaande edities is de Amateur wedstrijd voor KNWU-licentiehouders onderdeel het hoofd onderdeel van de wielerronde. De wedstrijd wordt gereden in de Sportklasse (M) en Nieuwelingen (M), beide klasse zijn onderdeel van het Vallei- en Eemklassement.
Dit is een nieuw klassement, het is een samenwerking tussen de wielerrondes in de regio Vallei en Eem én WV Eemland. Onderdeel van het klassement zijn: De Ronde van Nijkerk, Ronde van Barneveld, Wielerronde Scherpenzeel, Wielerronde Hartje Baarn en Wielerronde Woudenberg. De leider van het klassement rijdt in een gele leiderstrui. Per wedstrijd zijn punten te verdienen die meetellen in het klassement.

Toertocht


Ook lokale wielerliefhebbers zonder KNWU lidmaatschaap kunnen deelnemen aan de Wielerronde van Hoevelaken. Speciaal voor hen is een toertocht van 85km over de Veluwe.
Deelnemers stappen op en eindigen bij sportcafé de Slag. Deelnemers van de toertocht kunnen mee doen aan de wedstrijd ‘Snelste Hoevelaker’. Die wedstrijd start op het Van Aalstplein en bestaat uit 3 rondes over het wedstrijdparcours. Vanaf 18+ kun je aan de wedstrijd deelnemen, deelname aan de toerttocht is vanaf 12 jaar. Deze toertocht vervangt de Funklasse wedstrijd die de afgelopen twee jaar onderdeel was van de Wielerronde.

Nieuw parcours

Het wedstrijdparcours voor de “Snelste Hoevelaker”, de sportklasse en de nieuwelingen loopt dit jaar niet meer door de winkelstraat. De start/finish is de Oosterdorpsstraat ter hoogte van het Meervelderf. Vanuit daar gaat de route via de Stoutenburgerlaan naar de Frans Tromplaan en de Oosterdorpsstraat. Het parcours is de originele route die ook in de jaren 80 werd gereden.
Je kunt het parcours op de site van de wielerronde alvast bekijken.

Van Aalstplein


Net als andere jaren is er een Dikke Banden Race voor de jeugd, zij rijden de vertrouwde ronde om het Van Aalstplein. Op grasveld rond de muziektent zijn activiteiten voor kinderen en er zijn verschillende eet- en drinkkraampjes. Voor het voormalig gemeentehuis komt een podium waar een DJ voor de extra sfeer zal zorgen. De prijsuitreikingen zullen op het podium plaats vinden net als optreden van Arno Mijnten en Tim van Leijenhorst tijdens het avondprogramma.

Alle activiteiten zijn daarmee van het dorpscentrum verplaatst naar het Van Aalstplein.

Inschrijven

De inschrijvingen voor alle onderdelen zijn geopend.

KNWU-leden kunnen zich hier inschrijven: https://mijn.knwu.nl/calendar/events/8764
Inschrijven toertocht en Dikke Banden Race: https://inschrijven.nl/form/2024062251179-n
Voor meer informatie kijk op: www.wielerrondevanhoevelaken.nl

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen