Flevo heren eindigen als tweede in de competitie

Foto:

Op zaterdag 20 april speelden, in het voorprogramma van de kampioenwedstrijd van dames 1 van Flevo, het eerste herenteam de laatste wedstrijd van het seizoen.

De heren van Deltasteur kwamen op bezoek in het Jaap van de Krol bad. In de herencompetitie was voor aanvang al duidelijk dat de titel naar de Houtrib uit Lelystad ging. Beide teams gingen daarom ontspannen de wedstrijd in. Er was enkel nog voor de wedstrijdstatistieken te spelen.

In de eerste helft gingen de ploegen gelijk op. Patrick Zwart en Mark Stolk, beide het hele seizoen kandidaat voor de positie van topscorer van het team, legden één resp. twee ballen in het net van Deltasteur. De verdediging van Flevo was in die helft nog niet helemaal op orde. Door enkele snelle passes speelden de bezoekers hun schutters op zes tot zeven meter vrij, die hun kansen wisten af te ronden. Dit trucje van de tegenstander afkijkend, legde Ingmar Loos van eenzelfde afstand aan. In de eerste helft verzilverde hij ook nog twee kansen. Het tweede doelpunt van Loos (jr.) verdient bijzondere aandacht: Loos legde aan met een lichaamsschijnbeweging gevolgd door een lop in de korte hoek, een zeldzame goal.

In de tweede helft liepen de mannen van Flevo met rasse schreden uit. Stolk en Zwart pakten beide nog enkele doelpunten mee, waarvan de eerstgenoemde zich na de wedstrijd tot topscorer mocht kronen met in totaal 57 doelpunten. Ivar Loos deed niet mee in die strijd, maar pakte toch enkele doelpunten mee.

In de tweede helft van de wedstrijd werden ook de overige seizoen statistieken bepaald. Zowel Jelle Wiersma als Patrick Zwart kregen deze wedstrijd door een ‘zware’ overtreding uitsluitingen tegen. Beide heren eindigen het seizoen met een gedeeld aantal uitsluitingen, namelijk 17 stuks. Deltasteur wist van deze kansen gelukkig slechts 1 keer te profiteren. Met deelname aan de wedstrijd door Matthijs Jut werd de volgende statistiek vastgesteld – de speler die de meeste (alle 16) wedstrijden heeft gespeeld.

Het laatste noemenswaardige wapenfeit van de wedstrijd was een doelpunt van Richard Deuzeman, die de bal met een volleybal-esque beweging het doel van de tegenstander in wipte. Deuzeman (in het water genaamd DEUS!) eindigde het seizoen met totaal 2 doelpunten.

bijdrage van Jelle Wiersma

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen