Telstar 1 toont opnieuw veerkracht en pakt belangrijke punten

Foto:

In de eerste thuiswedstrijd dit veldseizoen is Telstar/Schoonderbeek 1 er weer in geslaagd om de punten te pakken.

De thuisploeg werd door Woudenberg 1 tot het uiterste gedreven, maar liet zien dat er aan mentale weerbaarheid geen gebrek is.

Beide ploegen begonnen enorm moeizaam aan de wedstrijd. De bezoekers wisten na vier minuten de eerste voorsprong te pakken, waarna Telstar na zeven minuten de gelijkmaker binnenschoot. Woudenberg kwam vervolgens weer op voorsprong. Telstar kon pas vijf minuten voor de rust weer iets terugdoen. Enorm weinig doelpunten de eerste helft waarin Telstar toch nog het initiatief in de score pakte en ging rusten met een 4-3 tussenstand op het scorebord.

De tweede helft bleef heel erg gelijk op gaan. Woudenberg maakte snel gelijk . Daarna bleef het stuivertje wisselen. Beide ploegen bleven om en om scoren tot een stand van 11-11. Hierop pakte Woudenberg het initiatief en maakte twee doelpunten op rij. Met nog negen minuten te spelen stonden de gasten 11-13 voor.

De doelpunten waren schaars, dus een gat van twee doelpunten kon de beslissing betekenen.

Telstar liet zich die negen minuten van haar beste kant zien. Al snel werd de achterstand gelijkgetrokken. De thuisploeg pakte vervolgens door en kwam op 15-13 met nog vijf minuten te spelen. De spanning was om te snijden. Zeker omdat Woudenberg snel de aansluitingstreffer maakte. Telstar wist nog een paar lange, goede aanvallen te draaien, maar slaagde er niet in om nog tot scoren te komen. Defensief stond de ploeg echter erg sterk en gaf het geen doelpunt meer weg. Hierop floot de scheidsrechter af bij een 15-14 stand.

Een zwaarbevochten overwinning, maar wel een hele belangrijke. Telstar staat nu samen met de Meeuwen uit Putten op vier punten bovenaan de ranglijst. Woudenberg blijft op 0 punten. Telstar neemt dus afstand van Woudenberg en Swift en doet goede zaken in de strijd om handhaving en het behalen van hun doel.

bijdrage van Lois de Korte

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen