Telstar wint moeizaam van EKVA

Telstar heeft EKVA met de nodige moeite verslagen. De verdediging liet herhaaldelijk steken vallen en mede daardoor kwam Telstar maar niet los van de gasten uit Almere (19-17).

Voor de vierde keer in vijf dagen was Telstar 1 gemobiliseerd op sportpark Middelaar. Na twee trainingen en een midweekse competitiewedstrijd was er niet
veel tijd te treuren om de geleden nederlaag tegen De Meeuwen (11-16). De verschillen in de poule lijken totnogtoe erg klein en daardoor kan Telstar zich geen mindere dag veroorloven. 
 
Tegen EKVA startte Telstar niet erg sterk. De gasten waren aanvallend zeker niet onnavolgbaar maar kregen rondom de paal meerdere kansen in de schoot geworpen. Tel daarbij een handvol passfouten op en coach Ronald Anbeek was in de pauze erg ontevreden. Met de 8-8 ruststand nog alles mogelijk, tegenstander EKVA was zeker deze week geen ploeg om punten aan te verspelen.
 
De tweede helft speelde Telstar vooral een stuk gedisciplineerder en dat bleek voldoende om de punten veilig te stellen. Telstar sloeg een gat van vijf punten echter het verzuimde door te drukken naar een klinkende score. EKVA kwam terug tot 19-17. Uitzicht op meer dan een draaglijke nederlaag kregen de gasten nooit. De kritische volger was na de wedstrijd blij met de overwinning maar zag nog genoeg verbeterpunten.
Volgende week gaat Telstar op reis naar Groningen. Tegenstander is hekkensluiter ROG, driemaal verloor deze ploeg met minimaal verschil. Aan Telstar de taak om het kwartet te completeren. 
bijdrage van Jan Willem Boer
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen