Solide zege Veensche Boys

ZEVENHOVEN – Wat een topper heette te zijn in de Tweede Klasse B, daar is Veensche Boys als grote morele overwinnaar uit de strijd gekomen. De overwinning in en tegen Zevenhoven (1-4) was eclatant en zeer verdiend.

Zevenhoven kwam totaal niet in het spel voor en de tegenstander mag van geluk heten dat de stand niet veel hoger is opgelopen.
Daarmee is Veensche Boys nog altijd ongeslagen en wat belangrijker is: het gaat steeds beter spelen. De grote clash in de competitie werd een one-manshow in het kwadraat. De Zevenhovense ploeg kwam er totaal niet aan te pas; het wist de middellijn vooral in de eerste helft nauwelijks te passeren, leed bijzonder vaak balverlies en bijna geen enkele pass kwam aan. En dat was de verdienste van Veensche Boys. De ploeg uit Nijkerkerveen, die niet helemaal gelukkig was in de eerste twee wedstrijden, steeg boven zichzelf uit met oogstrelend voetbal. De toon werd gezet door Robin van den Brom die gelijk al na een halve minuut de kans kreeg om de score te openen. De draaiende bal werd nipt gered door de keeper van Zevenhoven, maar vanaf dat moment is Veensche Boys niet meer in gevaar geweest. Het had bijna de gehele eerste helft balbezit, maar kon helaas de vele kansen niet verzilveren. Dat gebeurde pas na ruim een half uur, toen Robin van den Brom prachtig voorzette en de bal door Guus Verhoef prachtig werd ingekopt. Even daarvoor was Julius Wille van het veld gegaan vanwege problemen met de hamstring. Zijn vervanger Ferdi van de Pol werd direct daarop aan zijn shirtje vastgehouden in het strafschopgebied en dat betekende een strafschop in de laatste minuut voor rust. Robin van den Brom verzilverde de penalty.
Na de thee had Zevenhoven het team helemaal omgegooid en Veensche Boys had hier enigszins moeite mee. Maar eenmaal alles op de rit resteerde niettemin eenrichtingsverkeer naar de goal van Zevenhoven. Het verzet werd helemaal gebroken na een rode kaart bij Zevenhoven na een overtreding op Ferdi van de Pol. Diezelfde Ferdi van de Pol wist de 0-3 te scoren, ondanks appel voor buitenspel. De scheidsrechter verbaliseerde een halve minuut eerder wel Robin van den Brom die ook in buitenspelsituatie scoorde, maar de goal van Ferdi van de Pol kon wel op zijn goedkeuring rekenen. De kansen vielen daarna als rijpe appelen. Guus Verhoef stond bij de 0-4 helemaal vrij voor de goal, maar hij was niet egoistisch. Guus speelde af richting invaller Roy Beukers die de treffer op zijn naam mocht zetten. Een waar staaltje van teamgeest. In de allerlaatste minuut kon Zevenhoven de schandvlek wegwerken via een kopbal van Ivo van der Vlugt.