Sparta korfbal vol vertrouwen naar Hoevelaken

De korfballers van Sparta Nijkerk zetten afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Elburg een prima resultaat neer: 19-14. Trainer van Woudenberg plaatste echter nog wat kritische kanttekeningen bij het duel dat heel nadrukkelijk 2 gezichten kende. “de eerste helft was onze beste van dit seizoen”.

Met 15-5 zochten de Nijkerkers halverwege het duel de kleedkamer op. De ploeg scoorde de laatste maanden wat moeizaam maar een heuse monsteruitslag zou deze zaterdag geen problemen moeten zijn. Elburg vond het verdedigingswapen in het in korfballand zo verfoeide achterverdedigen en daar hadden de oranje- witten nu net even geen goed antwoord op. “Voor dat negatieve gedoe wordt Elburg dus eigenlijk nog beloond ook en wij helpen ze daar ook een handje bij. Ik weet dat het vaak erg lastig om daar een goed antwoord op te bedenken maar daarvoor moeten we toch echt wel bij onszelf zijn. Maar goed, wat zeur ik nu? We komen met 3 punten uit 2 duels prima uit de startblokken. Over dat verslappen in de 2e helft hebben we het de komende week nog wel een keer. Ik ga daar echter geen halszaak van maken. De focus ligt na vandaag al snel op de Nijkerkse derby tegen Telstar (Hoevelaken)van komend weekend”.
Als een komeet schoot de ploeg van Van Woudenberg uit de startblokken, alles leek te kloppen. “Het was een genot om naar te kijken. Als je toch ziet hoe Jorik van de Grootevheen hun beste heer, Simon de Haan, uit de wedstrijd speelt…die speelde vorig seizoen nog hoofdklasse maar komt nu tegen ons niet verder dan 2 treffers. Grote klasse!” aldus van Woudenberg. Dat Sparta in het tweede bedrijf de score niet wist uit te bouwen naar een monsterscore was voor het publiek wellicht jammer maar doet aan het resultaat niets af. Na een prima eerste seizoenshelft op het veld gaat de ploeg ook in de zaal prima van start. De hand van Van Woudenberg wordt steeds duidelijker zichtbaar, de gedrevenheid spat er vanaf. Daarmee moet de verdienste van zijn voorganger (Daniël de Bruijne) niet worden vergeten. Die bracht de club toch ook een niveautje hoger, aan van Woudenberg de taak om dat verder uit te bouwen. Dat lijkt hem tot dusverre prima af te gaan.
Komende zaterdag wacht Telstar. “Geen gemakkelijke opgave. Telstar mag dan niet zo sterk gestart zijn, dit seizoen, zij blijven volgens mij één van de betere ploegen in deze klasse. En die wedstrijd heeft natuurlijk een extra lading, zo’n derby maakt altijd veel los. Die willen wij met z’n allen maar wat graag winnen!” (De Slag, 19:30 uur)
bijdrage van Nico Fiegen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen