Sparta korfbal plotseling weer titelkandidaat

Twee weken geleden pakte Sparta in de slotfase van het duel tegen Tilburg de volle winst en kreeg daarmee weer wat kleur op de wangen na 3 nederlagen op rij. Afgelopen weekend werd de overwinning op Kinderdijk (13-12) zelfs pas in de ‘dying seconds’ veilig gesteld en plotsklaps vinden de Nijkerkers zich zelfs, samen met Pernix en Excelsior, terug op de nummer één positie van de ranglijst.

“Deze overwinning was onterecht en eigenlijk ook niet verdiend”, sprak trainer van Woudenberg na afloop in alle eerlijkheid. “Maar ja, dat hoort ook bij sport. We hebben ook wel eens een nederlaag aan de broek gekregen die tegen de verhoudingen in was. In een hele competitie overkomt dat je dat net zo vaak in je voordeel als in je nadeel. Het allerbelangrijkste is dat we ons met deze overwinning veilig hebben gespeeld, we stonden namelijk vóór deze wedstrijd ook nog op een positie die zou kunnen resulteren in degradatie. Zo liggen de krachtsverhoudingen in deze klasse dus”. Van Woudenberg moet zijn ploeg nu klaarstomen voor cruciale duellen tegen de directe concurrenten. Komende zaterdag reist Sparta af naar Delft voor het treffen tegen Excelsior, op 30 mei moet de klus worden afgemaakt in een thuisduel tegen het Leidse Pernix. Van Woudenberg, lachend: “Het voelt heel onwezenlijk want eerlijk gezegd denk ik dat ik met mijn team nog niets te zoeken heb in een hogere klasse. Maar…zolang het kan gaan we er voor. Ik sprak al over de minieme verschillen in de eerste klasse F, wij hoeven dus ook niet direct onder te doen voor onze directe concurrenten”.

De opmerking, die de Barnevelder maakte over de gevolgen van een mogelijke (onverwachte) promotie moet de club dus wel serieus nemen. Sparta zou maar zo een volgende stap kunnen maken in haar streven om in 2020 op hoofdklasse- niveau te spelen. Daar moeten ook de faciliteiten meegroeien. Voor een aantal zaken hoopt de club op de helpende hand vanuit de Gemeente Nijkerk (de club heeft dringend een nieuwe kunstgrasmat nodig en ook de realisatie van de eigen hal zet men aan de Nachtegaalsteeg niet uit het hoofd) maar in korfballand is tegenwoordig ook het budget waarmee een vereniging moet werken van levensbelang. “Ik heb daarover met de verantwoordelijken gesproken, zij weten waar aan gewerkt moet worden”, sprak van Woudenberg diplomatiek. Om zich vervolgens met zijn team eerst voor 100% op misschien wel een prachtige apotheose van dit seizoen te richten.

bijdrage van Nico Fiegen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen