Flevo Heren 1 verliest nipt

Flevo Heren verliezen thuis met 11-12 van de Rijn uit Wageningen. Dubieuze beslissingen van de fluitisten waren doorslaggevend deze avond.

De heenwedstrijd werd ook gewonnen door de Rijn. In Wageningen werd het eerder dit seizoen 12-7. De Nijkerkers werden deze wedstrijd opnieuw gecoacht door Corné van der Tang. Hij stuurde de mannen scherp het water in.

In het begin van de wedstrijd wisten de bezoekers al snel te scoren. Flevo ging daarna volop in de aanval. Een geplaatst schot van de thuisploeg ging net over de doellijn, echter een goal werd niet gegeven. Daarna ging de Rijn snel over in de aanval, en een tijdstraf volgde voor Flevo. Deze werd gelijk benut door de Rijn. Flevo kwam daarna terug in de wedstrijd door twee goals van Jelmer Kooy. De bezoekers uit Wageningen kwamen weer op voorsprong. Halverwege deze periode kwam Flevo weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Ivar Loos. Jelmer Kooy liep in het vervolg al tegen zijn tweede persoonlijke fout aan. De overtal situatie die volgde werd snel benut door de Rijn. Aan het einde van deze periode kreeg Flevo drie keer een man-meer situatie. Hiervan werden er twee benut. Mitchell Fennema en Stefan den Boer brachten Flevo weer op voorsprong. (5-4)

De tweede periode begon opnieuw met een tijdstraf voor de Rijn. De overtal situatie werd met een hard shot benut door Wouter Haandrikman. De bezoekers konden scoren uit een midvoor doelpunt. De voorsprong voor Flevo werd vergroot door een doelpunt van Mitchell Fennema. Met nog iets meer dan een minuut op de klok kwam de Rijn dichterbij door een afstandsschot. (7-6)

In de derde periode kregen de Nijkerkers opnieuw een overtal situatie. Deze werd opnieuw benut door Wouter Haandrikman. Beide teams gingen vol op de aanval, maar dat leverde geen doelpunten op. Flevo kreeg opnieuw een overtal situatie en coach van de Tang vroeg een time-out aan. In de time-out werd een aanval systeem afgesproken die prima werd uitgevoerd. Jelmer Kooy kon opnieuw scoren. Daarna kreeg de Rijn een overtal situatie welke benut werd door de bezoekers. Flevo liep daarna verder uit goals van Jelmer Kooy en Ivar Loos. Er volgde opnieuw een overtal situatie voor de Rijn en deze werd benut na het nemen van een time-out. Met nog een halve minuut op de klok werd de Nijkerkse keeper Roel Gijtenbeek na een lichte overtreding weggestuurd. De Rijn speelde de bal rond en Jelmer Kooy duwde een speler van de Rijn slim de twee meter in. Daar mag een aanvaller niet komen, en dit zou normaal een vrije bal voor Flevo opleveren. De scheidsrechters zagen dit anders, en stuurden ook Jelmer Kooy weg. Dit betekende zijn derde persoonlijke fout en hij mocht niet meer meespelen. In de hectiek die volgde wist de Rijn snel te scoren. (11-9)

De laatste periode kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door het benutten van een overtal situatie en een velddoelpunt. In het vervolg volgde er opnieuw een tijdstraf voor Flevo, ook deze werd benut door de Rijn en zij kwamen hiermee op voorsprong. Flevo kreeg nog een overtal situatie, maar deze werd niet benut. Het schot ging over het doel heen. In het restant van de wedstrijd ging Flevo vol in de aanval, maar ook midvoor Ad van Twillert werd zwaar verdedigd door de Rijn. Normaal zou dit een overtal situatie opleveren, maar de scheidsrechters gaven niks meer mee aan Flevo. Er volgde zelfs nog twee overtal situaties voor de bezoekers, maar hieruit werd niet meer gescoord. Eindstand 11-12 in het voordeel van de Rijn.

bijdrage van Kees van de Vliert (tekst) en Arjen Gerritsma (foto’s)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen