SV Frans Tromp bereikt finale SKGV Valleicup

Foto: privé collectie

Op 7 maart jl. bereikte SV Frans Tromp na een zeer succesvol verlopen poulewedstrijd de finale om de SKGV Valleicup Klein kaliber geweer.

Vier verenigingen, elk vertegenwoordigd door een team van drie schutters namen aan de wedstrijd deel. Er zou nog een vijfde moeten zijn, maar die moest jammer genoeg verstek laten gaan. Na een inleiding door de wedstrijdleider van de Valleicup, Teus van Veldhuijzen, begonnen de schutters aan een serie van slechts 20 schoten, waar een normale wedstrijdserie 60 schoten telt. Dit verhoogt de wedstrijddruk op de schutters, zij kunnen zich geen foutje veroorloven, elke misser telt drie keer zo zwaar.

Voor SV Ons Genoegen Achterveld, SV de Eendracht Barneveld en voor de Eendracht Terschuur bleek die druk te zwaar. Zij bleven ver achter in hun scores. Sv Frans Tromp kon het echter prima aan en won met een daverend verschil, van 54 punten met de nummer twee.. Daarmee plaatsten zij zich voor de finale die op 18 april bij SV de Eendracht te Barneveld zal worden gehouden.

Uitslagen

SV Frans Tromp,Hoevelaken totaal 564 pnt.
Yvo Steeneken 192 pnt.
Jaap Sauer 178 pnt.
Hans Zwakman 194 pnt.

SV Ons Genoegen, Achterveld 510 pnt
SV de Eendracht, Terschuur 500 pnt
SV De Eendracht, Barneveld 498 pnt

bijdrage van Hans Zwakman

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen