Hoevelaken laat zich VOP-pen

AMERSFOORT – Na twee wedstrijden waarin Hoevelaken na een tegenvallende eerste helft de schade in de tweede doorgang wist te herstellen, stond voor zaterdag 25 maart de uitwedstrijd tegen hekkensluiter VOP op het programma.

Op Kleinhoven werd daar op 1 oktober nog eenvoudig met 4-0 van gewonnen, maar zoals vaak gezegd: resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Hoevelaken moest zich in Amersfoort derhalve opnieuw bewijzen.

In tegenstelling tot de wedstrijden tegen BAS en Terschuurse Boys is Hoevelaken in de eerste doorgang tegen VOP heer en meester. Hoevelaken zoekt combinerend de aanval, wint bijna alle persoonlijke duels, komt verdedigend niet in de problemen en komt met regelmaat door over zowel de linker- als de rechtervleugel. Daarnaast weet Hoevelaken een groot aantal hoekschoppen te creëren, maar ondanks de overmacht leidt het surplus aan kwaliteit niet tot bruikbare voorzetten of open kansen. Sterker nog, na een kwart wedstrijd staat er ineens 2-0 in het voordeel van VOP op het scorebord, omdat na een zondagsschot de bal, gedragen door de wind, ineens achter Sjoerd Kloppenburg tegen het net ploft. Drie minuten later krijgt VOP een vrije trap te nemen, waarbij de bal voor het doel wordt geslingerd. De aanvallers van VOP reageren net iets feller dan die van Hoevelaken, waarna de bal ietwat gelukkig opnieuw in het Hoevelakense doel verdwijnt.

Na deze volledig onverdiende achterstand rest er voor Hoevelaken nog maar één ding: vol gas vooruit. In de resterende twintig minuten van de eerste helft gaat Hoevelaken strijdvaardig op zoek naar de aansluitende treffer, om het zichzelf in de tweede helft wat eenvoudiger te maken. Gedragen door de wind worden ballen voor het doel gebracht, maar ballen verdwijnen net over of naast het doel, terwijl na een kopbal van Joeri van den Hoeven de bal van de doellijn wordt weggekopt.

In de tweede helft krijgt de Hoevelakense doelman Sjoerd Kloppenburg nauwelijks werk. De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op de helft van VOP, waar Hoevelaken tot aan de rand van het strafschopgebied aardig kan combineren, maar niet verder komt dan dat. De blauwe Amersfoortse muur blijkt niet te slechten, schade kan nu niet binnen tien minuten worden hersteld en zo loopt Hoevelaken compleet onverwacht tegen een opdoffer aan.

Met nog zeven wedstrijden te gaan krijgt Hoevelaken het nog heel lastig, om zich via de derde periode en/of stand op de ranglijst voor de nacompetitie te plaatsen.