Flevo heren neemt in de derde periode afstand

EDE – Op zaterdag 7 maart kreeg Polar Bears H5 de heren uit Nijkerk op bezoek.

De heren van Flevo hadden maar 8 spelers, dus het beloofde een zware wedstrijd. Flevo ging te water onder leiding van Richard Deuzeman.

Na een halve minuut in de eerste periode kwam Flevo op een 0-1 voorsprong door een goed benutte strafworp van Jelle Wiersma. Na meerdere inzwemmende acties van Polar Bears legden ze de bal drie keer achter elkaar in het net. Het was timide periode waarin weinig spectaculairs gebeurde. De eerste periode werd met een 3-1 stand afgesloten in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede periode was weer een rustige periode. Slechts een enkele keer ontstond een overtalsituatie voor Polar Bears, maar dat zag geen kans die te benutten. In de laatste 15 seconden van de periode scoorde Matthijs Jut na een snelle inzwem actie en een precisie pass van Patrick Zwart. De thuisploeg sloot de periode nog af met een doelpunt, tussenstand 4-2.

Aan het begin van de derde periode scoorde Maarten Kuijt binnen 2 minuten 2 keer: tussenstand 4-4. Polar Bears liet zich echter niet kennen. De thuisploeg kwam weer op een 5-4 voorsprong. Flevo wilde hier niks van weten en door goede schoten van Patrick Zwart, Maarten Kuijt, Mike van Kempen en weer een goed benutte strafworp van Jelle Wiersma, kwam Flevo op een 5-8 voorsprong.

De laatste en beslissende periode werd geopend door Patrick Zwart, die de bal feilloos langs de keeper schoot. Nog geen halve minuut later reageerde Polar Bears hier op met een goed benutte overtalsituatie. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten door Maarten Kuijt die de bal na een goede zwemactie in het net van de thuisploeg wist te leggen. Eindstand: 6-10