Marieke van Soest 2 keer Nederlands kampioen

AMSTERDAM/UTRECHT – Op het Nederlands kampioenschap Paracycling reed Marieke van Soest naar goud bij het tijdrijden en in de de wegwedstrijd.

Ze kwam uit in de klasse tricycling (fietsen op een fiets met drie wielen)
De gouden medaille tijdrijden (15 kilometer) won ze dinsdag op Sportpark Sloten, waar een parcours van 2,5 km uitgezet, waar Van Soest uitkwam
De gouden medaille op de weg (40 kilometer) won ze zaterdag op het parcours van Wielervereniging Het Stadion. Dat parcours, de Nedereindseberg, is 2,3 km lang met een hoogte verschil van 18 meter. Dat hoogteverschil is een wedstrijd van 40 km slopend.

Eerste wedstrijden van dit seizoen

Het succes van Van Soest is voor een belangrijk deel te danken aan fietsspecialist Ben de Ruiter . Hij spande zich in het voorjaar in om een volledig aangepaste fiets voor de wielrenster te bouwen. Wij berichtten daar eerder over . Ze was dus klaar voor een mooi seizoen, maar door cornoa werden wedstrijden in Italië, België en