Marieke van Soest op weg naar WK’21

Sinds zaterdagmorgen weet ze het zeker.

Het doel van Marieke van Soest is mee te doen aan het WK in 2021 op haar gloednieuwe tribike.

Vorig jaar ontdekte ze het plezier aan het tribiken. “Het gaat hartstikke hard en je ziet heel veel”, zo zei in de video, waar de sportkampioenen van het vorig jaar voor het voetlicht kwamen. Ze had die ervaring opgedaan op een leenfiets. Maar natuurlijk wilde ze een fiets, die speciaal voor haar gemaakt zou zijn en door de internationale UCI goedgekeurd kon worden. Dat is namelijk een voorwaarde om mee te kunnen doen aan (inter)nationale wedstrijden.

Vader Jan van Soest ging samen met haar op zoek naar een bedrijf, dat een op maat gemaakte achteras kon maken. Ze kwamen uit bij de eenmanszaak Trykit in Engeland te zijn. Geoff Booker heeft inmiddels een jarenlange ervaring op dit gebied en levert zijn producten wereldwijd. Alleen is de levertijd wel een maand of zes.

Ben de Ruiter zag het project wel zitten. Als uitgangspunt werd een frame uit zijn private label: BdR S1-R genomen. Hij haalde de achteras en andere onderdelen op in Engeland. De Ruiter was blij verrast door het vakmanschap van Booker. De montage van de as aan het frame ging probleemloos. Zo kon de fiets afgebouwd worden met speciale voorzieningen voor Van Soest. Die zijn nodig. Van Soest: “Door een halfzijdige verlamming doet links niks maar, door een spasme in die arm kan ik hem met een trucje laten vast klemmen aan het stuur.

Zaterdagmorgen gingen Marieke van Soest en haar vader opgewonden naar de winkel van Ben de Ruiter. Daar stond haar fiets.

De komende maanden gaat ze een aantal wedstrijden rijden en zal de fiets gekeurd worden. De paralympics dit jaar komen voor haar en haar fiets te vroeg. Daarom ligt de focus nu op het wereldkampioenschap in 2021.

Haar eerste reactie:”Hij fietst zo licht en het gaat best hard!”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden