Burgemeester houdt van spaghettisamenleving (video en foto’s)

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente lijkt ieder jaar drukker bezocht.

De eerste verdieping van De Flier liep maandagavond vol. Behalve de bekende gezichten van vooral bestuurders van allerlei organisaties, raadsleden en het college, waren er ook veel sporters. De negentien kampioenen om precies te zijn en die hadden links en rechts aardig wat aanhang meegenomen. Het maakte de avond alleen maar leuker.

Burgemeester Renkema hekelt “verhuftering”

Die avond begon met de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester. Hij zei: “Ik hoorde recent de term spaghettisamenleving voorbij komen. Ik vind dat eigenlijk wel een mooie beschrijving van onze samenleving. Spaghettisliertjes zijn allemaal losse sliertjes, maar zijn met elkaar één kluwen. We halen de sliertjes niet uit elkaar, maar rollen met vork en lepel een kluwentje op, om daar een smakelijk hapje van te maken.”

Renkema telde verder de zegeningen van het afgelopen jaar, zoals de 150 nieuw gebouwde huizen, zoals de komst van de Food Academy Nijkerk. Hij besprak ook het vuurwerk tijdens de jaarwisseling en de schaarse middelen, die vanuit Den Haag komen.

Hij deed ook een belofte: “Als gemeente proberen we er het komende jaar ook weer voor u te zijn. Daarbij gaan we onder andere werken aan de voorbereiding voor onze nieuwe huisvesting, in een passend pand op een mooie centralere plek in onze gemeente. Voor de gemeentelijke organisatie liggen er, zoals u uit mijn betoog wel hebt kunnen afleiden, veel stevige klussen. Naast deze forse uitdagingen zijn we ook van oordeel dat onze reguliere dienstverlening weer naar een hoger plan moet. Daar werken we hard aan, samen met onze organisatie.”

19 Sportkampioenen gehuldigd

Daarna was het tijd om de sportkampioenen te huldigen. Die huldiging begon met een optreden van de Bouncies.

Daarna kwamen de kampioenen voorbij in deze video.

Tot slot was het tijd voor de bos bloemen. Die bos liepen Tigo Renes (op trainingskamp) en Maaike Kraaij (geblesseerd) mis.

Na deze plichtplegingen werd het tijd om te netwerken.

Kijk voor meer foto’s van Arjen Gerritsma in de fotoserie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden