Marjolein van Nieuwenhuizen krijgt eerste energiebespaarbox

Foto:

Vrijdagmorgen lanceerde de gemeente de Energiebespaarvoucher en de Energiebespaarbox.


Wethouder Harke Dijksterhuis overhandigde daarom de energiebespaarbox aan Marjolein van Nieuwenhuizen. Dat gebeurde voor de Klimmaatkamer, die momenteel bij de Stuw staat.

Dijksterhuizen: ““Energie besparen moet voor iedereen haalbaar zijn. Als gemeente proberen we onze inwoners zoveel mogelijk te helpen in de vorm van gratis advies en voorlichting. Met de Energiebespaarvoucher geven we een extra steuntje in de rug aan zowel huurders als huiseigenaren. Dat kan nu, omdat we € 120.000,- subsidie van het Rijk voor deze actie met de Energiebespaarvoucher en de Energiebespaarbox kunnen inzetten.” Marjolein van Nieuwenhuizen was er blij mee: “Altijd prettig om te besparen” “en je merkte het vanaf dag één”, reageerde de wethouder.

De gemeente wil inwoners graag op weg helpen met het nemen van duurzame maatregelen. Huurders kunnen de Energiebespaarvoucher inruilen voor de Energiebespaarbox (gevuld met led-lampen, een timer voor een elektrisch apparaat, radiatorfolie, tochtstrips en een waterbespaarder voor een handdouche). Woningeigenaren kunnen de voucher gebruiken als tegemoetkoming voor advies (een warmtescan, energiescan of voor het waterzijdig inregelen van hun warmtesysteem) of voor het aanschaffen van energiebesparende middelen bij een aantal lokale bouwmarkten.
De voucher is aan te vragen via de webpagina van duurzaam Nijkerk. Daar staat ook alle informatie over hoe en waar de voucher te gebruiken is.

Noodzaak

Nijkerk wil en moet in 2050 energieneutraal zijn. Dat is nodig om verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Daarom is het noodzakelijk om minder energie te gebruiken en zullen we overstappen op duurzame energie, opgewekt met de onuitputtelijke bronnen zon en wind. Hoe minder energie we als gemeente nodig hebben, hoe minder we hoeven op te wekken.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen