Mariëlle Broekman vertelt over werk en inkomen

Foto:

Met werk kom je verder

De afgelopen vier jaar is Mariëlle Broekman (VVD) wethouder geweest voor economie en werk & inkomen. Werk en inkomen is belangrijk omdat dit de beste manier is om uit een situatie met geldzorgen te komen. Hierom moet er met bedrijven in gesprek worden gegaan om zo een goede arbeidsmarkt te behouden.
Het verliezen van een baan kan tot grote problemen leiden. In Nederland is er een goed vangnet om een periode van werkloosheid te overbruggen. Naast een uitkering zijn er meerdere toeslagen waardoor de gemeente haar inwoners ontzorgt. De stap naar werk kan daarmee lastig zijn omdat hulp en toeslagen wegvallen. ‘’Als wethouder ben ik bezig geweest om de stap naar werk makkelijker te maken. Hier zien we positieve resultaten.’’

Door het krijgen van inkomen worden zorgen ontnomen. ‘’Naast het overwinnen van geldzorgen kan het krijgen van een baan ook leiden tot minder stress en in het algemeen tot een betere gezondheid. Het krijgen van sociale contacten helpt men om gelukkiger te zijn.’’ Aldus nummer 2 op de kandidatenlijst van de VVD. Nijkerk kent een lage werkloosheid in vergelijking met het landelijke gemiddelde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen