Veel belangstelling voor Volksuniversiteit

archieffoto
archieffoto
Foto:

Op 6 september jl. vond de jaarlijkse informatieochtend van de Volksuniversiteit Nijkerk plaats. Tijdens de informatieochtend konden (toekomstige) cursisten kennismaken met het gevarieerde aanbod aan cursussen en lezingen. Tevens was het mogelijk om met docenten kennis te maken.

Nieuw dit cursusjaar bij de Taalcursussen is Nederlands voor Anderstaligen. Deze cursus mocht tijdens de informatieochtend rekenen op veel belangstelling. Daarnaast mochten zoals gebruikelijk de andere taalcursussen (Engels, Duits, Zweeds, Spaans, Frans en Italiaans) ook op de nodige aandacht rekenen. De Volksuniversiteit Nijkerk biedt ruime mogelijkheden voor beginners en gevorderden. De cursussen Zweeds, Spaans en Italiaans worden zelfs voor 3e / 4e jaars cursisten aangeboden. De eerste cursussen starten op dinsdag 23 september 2014. 
De samenwerking tussen de Volkuniversiteit Nijkerk en EHBO Vereniging Nijkerk wordt ook dit cursusjaar weer voortgezet. Vanaf 1 oktober start de cursus voor het officiële EHBO diploma. Daarnaast start er in januari een korte cursus Eerste Hulp aan jonge kinderen.
Dit jaar staan er ook diverse lezingen (1 of 2 avonden) op het programma o.a. over Het Brein, Weet wat je eet, Facebook, leerproblemen Dyslexie en Dyscalculie en Ik leer anders (beelddenken)
Daarnaast zijn er een aantal korte cursussen opgenomen: Filosofie, Fotografie voor beginners en gevorderden, Mindfulness ‘begrip voor jezelf’, Mindfulness ‘Zelfmassage’ en NLP voor beginners en gevorderden.
Er staat dit jaar zelf een GRATIS lezing op het programma: Interactief Voorlezen. De Volksuniversiteit Nijkerk kan dit aanbieden in samenwerking met de Bibliotheek Nijkerk. Op 3 februari – tijdens de nationale voorleesweek – zal Elly Pijpers een medewerker van de Bibliotheek Nijkerk – deze lezing verzorgen.
Kortom dit cursusseizoen biedt de Volksuniversiteit Nijkerk voor ieder wat wils. Heeft u interesse in één van de cursussen of lezingen? Ga dan naar de website van de Volksuniversiteit. Hier vindt u meer informatie over De Volksuniversiteit Nijkerk, het cursusprogramma en kunt u zich aanmelden voor één van de cursussen of lezingen! 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen