Sparta korfbal heeft nieuwe hoofdtrainer

Foto:

In een volle sporthal Watergoor speelde afgelopen zaterdag het reeds veilig gespeelde Sparta tegen Des uit Delft. Vooral de reserves stonden op scherp: 17-15.

Het was dan ook en wedstrijd voor de ploeg van Hugo van Woudenberg om zich te revancheren na het verlies van twee weken geleden tegen dezelfde ploeg.

Jan-Tonny Visser

In een week waar het binnen de lijnen erg rustig was in verband met vakantie, werd er buiten de lijnen hard gewerkt door de technische commissie. Aankomend seizoen staat Jan-Tonny Visser als hoofdtrainer voor de talentvolle groep uit Nijkerk. De oefenmeester uit Harderwijk is een ervaren trainer, voorheen is hij actief geweest als trainer/coach bij ASVD, Dindoa, GKV en verschillende Friese clubs. Afgelopen jaar heeft hij met Unitas B1 de play-offs in de hoofdklasse weten te halen, dit jaar is hij verantwoordelijk voor de regionale selectie van Oost <13 jaar. “Met Jan-Tonny hebben wij een ervaren trainer in huis, wij denken dat dit heel goed past op de jonge selectie die er volgend jaar zal staan”, vertelt voorzitter Erwin Krijkamp.

Duidelijk krachtsverschil

Volgend jaar zal Sparta opnieuw uitkomen in de eerste klasse, een klasse waarin zij thuishoren. Dit lieten zij afgelopen zaterdag zien, in een behoorlijke eerste helft werd een gaatje geslagen wat uiteindelijk genoeg bleek te zijn voor de overwinning. De ruststand (11-4) gaf, net als twee weken geleden in Delft (6-11), een duidelijke weergave van het krachtsverschil.

Des kwam wat sterker uit de kleedkamer dan Sparta. Via enkele snelle doelpunten werd de marge teruggebracht naar één. Sparta stelde net op tijd orde op zaken en wist met een gaatje van drie doelpunten dan de overwinning veilig was. Volgende week komt Swift, de kampioen uit de eerste klasse, naar Nijkerk toe voor de laatste ronde van de competitie. Sparta heeft laten zien dat zij goed presteren tegen de topploegen uit de poule, reden genoeg voor een mooie wedstrijd in sporthal Watergoor. Sparta 2 start 18.15 uur, Sparta 1 start 19.45 uur.

bijdrage van Wouter van den Brom (tekst) en Dick van Breda (foto)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen