Eerste VOEK mountainbike opstapdag was een succes

Foto: Voel

Afgelopen zaterdag was de eerste Voek mountainbike opstapdag. Een groep mountainbikers verzamelden zich om 13.30 uur bij de Roode Schuur.

Onder leiding van twee ervaren mountainbikers, Rein Ronda en Martin Bruijns, vertrokken de dames en heren vol goede moed richting het bos. De route voerde via landgoed Oldenaller, de Groevenbeekse heide en de Ermeloosche heide richting het Solse gat. Volgens de verhalen heeft daar vroeger een Duivels Klooster gestaan midden in het bos. Het is echter op een dag ten onder gegaan in de diepte. Dit Solse gat staat garant voor single tracks en steile klimmetjes. Na een verdiende pauze werd de route vervolgd in het uitdagende buitengebied van Putten. Moe en voldaan keerde de groep terug naar Nijkerk. Met ruim 50 km op de teller reed men tegen 16.00 uur Nijkerk weer binnen.

De volgende opstapdagen staan gepland op zaterdag 15, 22, 29 april en 6 mei.

Tijdens deze opstapdagen kan iedereen vrijblijvend en gratis meerijden met ervaren Voek gidsen. De routes voeren door het buitengebied van o.a. Nijkerk, Zeewolde, Voorthuizen, Garderen en Putten. De afstanden variƫren van 30 tot 50 km dit geheel afhankelijk van het niveau van de groep(en). Vertrek is om 13.00 uur vanaf het parkeerterrein bij het hotel De Roode Schuur aan de Oude Barneveldseweg. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede mountainbike met betrouwbare remmen en stevige banden met een noppenprofiel. Let op want een fietshelm is verplicht.
Heb je vragen of wil je meerijden stuur dan een mail naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen