St Jansdal stabiel in AD top 100

Foto: St Jansdal

HARDERWIJK – Het St Jansdal behaalde de 16e plaats (vorig jaar de 17e)  in de AD Ziekenhuis Top 100.

Een heel mooi stabiel resultaat, volgens het ziekenhuis. St Jansdal heeft zich ten doel gesteld een kwalitatief goed ziekenhuis te zijn en bij de 25% beste ziekenhuizen te horen als het gaat om kwaliteit. Met deze plaats wordt daaraan voldaan

Wat betekent de Top 100?

Met de Ziekenhuis Top 100 kan de patiënt alle ziekenhuizen in Nederland op hun prestaties beoordelen. Voor deze ranglijst is gebruik gemaakt van 36 kwaliteitsindicatoren die een beeld geven van de behandelingen in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, veel voorkomende ingrepen en de kwaliteit van de verpleging. Het AD kent aan alle gegevens een score toe en daaruit volgt de ranglijst. De Ziekenhuis Top 100 maakt gebruik van de gegevens van de Inspectie voor Gezondheidzorg en Jeugd en het Zorginstituut Nederland.

Kwaliteit van Zorg

St Jansdal heeft ervoor gekozen de kwaliteitsindicatoren actief te gebruiken om te sturen op de kwaliteit van zorg. Daarbij stelt het ziekenhuis zich transparant en toetsbaar op. Door de kwaliteitsindicatoren te meten en terug te koppelen naar de artsen en de verpleging, kunnen we onze zorg steeds verder verbeteren.

Dit jaar behaalde het ziekenhuis de NIAZ accreditatie Dit is hét kwaliteitskeurmerk voor een adequate en veilige (zorg)organisatie van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Eind mei keken de auditoren van het NIAZ een week lang uitgebreid naar de kennis en het handelen van de zorgverleners in het St Jansdal. Hierbij werden ook patiënten betrokken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen