Derde -klassieke- meideun

Foto:

Hoewel de Meideun doorgaans een licht karakter heeft, presenteert Bart Vervaat in de derde Meideun een wat serieuzer programma. Niet zwaar, maar wel oudere muziek. Eeuwen oud soms. Bijvoorbeeld bekende fluitcomposities van de vroegere stadsbeiaardier van Utrecht, Jacob van Eyck.

Na werken van enkele tijdgenotenvan Van Eyck komen we bij een stukje voorjaar: een improvisatie over 2 Nederlandse volksliedjes. Hierna volgen tot besluit drie originele beiaardcomposities uit de vorige eeuw. De laatste is het bekende “Ongeschreven preludium” van Jef Denyn, een sfeervol nummer met een hoog kippenvelgehalte! het hele programma is te lezen op de website van de Nijkerkse klokkenspelvereniging: www.nijkv.nl.
Bart Vervaat (1968) studeert beiaard bij Boudewijn Zwart aan het Carillon Instituut Nederland in Dordrecht. hij behaalde daar in 2012 het Bachelor-diploma. Inmiddels is hij stadsbeiaardier van Heerhugowaard en vervangt regelmatig de stadsbeiaardiers van Alkmaar en Amsterdam.
Vervaat studeerde orgel en koorditectie aan het Alkmaars Conservatorium bij o.a. Jos van der Kooy. Hij is daarom ook werkzaam als dirigent en organist in de regio Alkmaar.
het is voor de derde keer dat Vervaat een Meideun verzorgt. Deze begint dinsdag 20 mei om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur.
 
Liefhebbers en belangstellenden zijn zeer welkom op de luisterplaats van de Nijkerkse klokkenspelvereniging, Nieuwstraat 9 (achter het Tabakhuis). 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen