Accent derde bij Onderwijsprijs Gelderland

Foto:

ARNHEM – eerder deze week ontving Accent een oorkonde voor de derde plaats in de Onderwijsprijs Gelderland uit handen van gedeputeerde Jan Jacob van Dijk. 

De school voor Praktijkonderwijs was genomineerd voor het innovatieve project met de naam de Eco-experience. De jury vond de Eco-experience een veelzijdig, creatief en aanspreken project. Toch eindigde de school op de derde plaats. Dat komt, omdat De onderwijskundige doelen in concept zijn aangegeven, maar het project is nog niet af qua uitwerking. De jury is dan ook benieuwd naar de verdere ontwikkelingen. 
 
Accent gaat de omgeving schoner maken en het “Waterbewustzijn” van scholieren vergroten. Het gaat niet alleen om leerlingen van het Praktijkonderwijs, maar ook om kinderen uit het (Speciaal) Basisonderwijs en andere vormen van voortgezet Onderwijs. In samenwerking met PABO Marnix Academie wordt een lespakket gemaakt, dat kinderen vanuit bootjes uitvoeren in de ECO-experience. De opdrachten staan op bordjes in het water. Hierdoor ontstaat een realistische leersituatie. Met ondersteuning van diverse partners uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid wordt dit duurzaamheidsproject vormgegeven.

qpnvjkir9uqt2tnk1x2hwrl4f
Voorafgaand aan de uitreiking bracht klas 2b eerst een bezoek aan het Watermuseum in Arnhem. Daar deden de jongeren leerzame proefjes in het Waterlab.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen