Niet één maar negen voortuinen het mooist

Foto:

In een volle aula van het Groenhorst College werden op donderdag de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de mooiste voortuinen in de gemeente Nijkerk. 

De 1e prijzen gingen dit jaar in Nijkerk naar: Wittenburg 126, Hoogstraat 43, Vlinderlaan 122, Stavast 6, Van Kluijvelaan 10, Hoefslag 16, Rubenslaan 20.
In Hoevelaken: Penningweg 1 A, Bessel van Butselaarstraat 8.
De 2e prijzen gingen dit jaar naar  Nijkerk: Wittenburg 124, Hoogstraat 25, Vlinderlaan 120, Valeriaan 29 en 31, Irenestraat 29, Ahornlaan 7 en Aalscholverlaan 15.
Hoevelaken: Lagebrinkerweg 38 en Horstweg 2.
De wisselbeker ging over in handen van de familie Petersen, Penningweg 1A in Hoevelaken  en de familie  Ham, Wittenburg 126 in Nijkerk.
Zij ontvingen een certificaat en een cadeau uit handen van Cor Jansen, medewerker bij Natuurmonumenten en beheerder van het landgoed Oldenaller. Hij vertelde na de pauze over de gestarte onderhoud projecten op Oldenaller en Groevebeek tussen Nijkerk en Putten.
Groei & Bloei, de vereniging van tuinliefhebbers keurt ieder jaar op drie verschillende momenten de voortuinen. Gelet wordt op de algemene indruk, de keuze van de planten en het onderhoud van de voortuin. Door deze keuring met de daaraan verbonden prijzen, hoopt zij de bewoners te stimuleren om zorg te dragen voor natuurlijk groen, dat zowel ten goede komt aan het milieu als aan het woongenot.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen