VVD: Gemeente moet regels verminderen

VVD-leider Boudewijn van der Woerd diende bij de begrotingsbespreking een motie in, waarin het college werd opgeroepen om  drastisch de stofkam te halen door regels en beleidsnota’s. 

Hij liep tegen een muur op. Wethouder René Windhouwer stelde dat daar gezien de veranderingen in de organisatie, geen tijd voor was. Eigenlijk was en is hij niet van plan de motie uit te voeren. Wel zegde hij toe om naar vermindering van het aantal regels te kijken als dat in het werkproces aan de orde komt. 
Van der Woerd bleef echter voet bij stuk houden en diende de motie toch in. Hij kreeg steun van het CDA en PRO21, waarmee de motie was aangenomen.
Van der Woerd verwacht dat de wethouder de motie gaat uitvoeren. ,,Er wordt al wel geïnventariseerd of in bepaalde gevallen de regels kunnen worden verminderd. Met het bedrijfsleven gebeurt dat al in de lokale groeiagenda. Dat moet ook met de inwoners worden gedaan. Ik kan me voorstellen dat de ambtenaren geen tijd hebben. Windhouwer zou dan ook naar de raad kunnen komen met voorstellen om andere beleidspunten te temporiseren, zodat wel aan vermindering van regeldruk kan worden gewerkt.” 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen