HEMA maakt gewoon bijzonder

HEMA maakt gewoon bijzonder! En sloot afgelopen zaterdag onverwachts een paar uur eerder de deuren voor het winkelend publiek. Er gaan de meest wilde verhalen rond maar ik weet de echte reden. Het komt allemaal door Facebook. De kracht van social media is bewezen.

Als wij visite ‘van ver’ krijgen dan vraag ik ze tegenwoordig altijd om op zaterdag te komen. De reden is dat ze meestal ‘gezellig een rondje Nijkerk’ willen doen en ik vind dat op zondag niet meer kunnen. Niet omdat het zo stil is op zondag maar omdat ik me kapot schaam voor de troep die er dan ligt. Uitpuilende vuilnisbakken, rotzooi in de straten. Op maandag wordt het wel opgeruimd, hoor. Maar die tussenliggende dag is niet echt representatief voor onze stad. 
Kris kras door elkaar
Gezellig naar het bruisende Plein op zaterdagmiddag dus dit weekend. Nou, bruisend was zeker! Aangekomen op het Plein worden we eerst geconfronteerd met een enorme hoeveelheid fietsen, kris kras door elkaar gestald, het halve Plein niet meer begaanbaar. Sinds een paar weken is de overdekte fietsenstalling zomaar ineens weg maar iedereen stalt zijn fiets gewoon waar hij dat gewend was. Het ziet er ontzettend slordig uit. Zelfs De Griek bakent zijn terras, uit pure wanhoop denk ik, af met een liggende parasol. Om te voorkomen dat de fietsen straks bij hem binnen staan? Snel doorlopen dan maar.
ncucjng1m2ipoalcdrad0j1m3
Niet meer fietsen
Op Twitter vraagt men zich af wat er zo duurzaam is aan Nijkerk omdat het parkeren voor je auto stukken beter geregeld is dan voor je fiets. En we zijn een JOGG-gemeente ook nog. Of zou de gemeente willen dat we allemaal komen rennen in plaats van op de fiets dat Rondje Nijkerk? Want dan snap ik het wel. “Het ontrommelen van de binnenstad”, daar is over nagedacht en heel strategisch gepland. Toch heb ik het idee dat wij Nijkerkers het absoluut niet snappen. Hoe vaak is er al – uit irritatie – een foto van stapels fietsen in het centrum op Facebook geplaatst? En elke keer blijven de felle reacties komen. 
aqkzp0dnihwclksegzdvqwvo9
Met moeite door de massa
Misschien wordt het eens tijd om het aan ons uit te leggen? Want we weten dat er een ontrommelingsactie aan de gang is maar we zien de troep alleen maar toenemen. Op Facebook wordt terecht opgemerkt dat overal je fiets stallen niet echt prettig is voor blinden bijvoorbeeld. En ook ouderen met een scootmobiel hebben moeite zich door de massa te banen tijdens de vrijdagmiddagmarkt. Ik vind dat erg waardevolle opmerkingen. Leest de binnenstadsmanager ze ook?
Sluiten dan maar
Op Facebook denken ze ook echt wel mee en het is social media, dus komen ze ook met oplossingen want dat is wel zo sociaal. “Om de binnenstad te ontrommelen moeten er veel winkels sluiten! Dan heb je ook minder rommel”, merkt iemand op. Grappig bedoeld natuurlijk maar HEMA voegde prompt de daad bij het woord… en sloot totaal onverwachts om 16.00 uur in plaats van normaal om 18.00 uur op zaterdag. Je kunt van de HEMA vinden wat je wilt en van social media natuurlijk ook. Gewoon bijzonder? Heel erg bijzonder. De kracht van social media is bewezen?
Marcelle houdt zich bezig met communicatie en PR met Commuwise en samen met Monique van Rooyen startte ze Effect&zo. Ze adviseert over (social) media, online communicatie/PR en schrijft (web)teksten. In Nijkerk organiseert ze maandelijks de Open Coffee en naast lokale initiatieven zet ze haar tijd ook in voor de internationale missie van Morning Tears: het helpen van kinderen waarvan de ouders in de gevangenis zitten of ter dood veroordeeld zijn.
LAAKBAAR
Vier columnisten midden in het werkgebied van nijkerk.nieuws.nl ontmoeten Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Elke week een nieuwe column waarin je kunt lezen wat Iris Nieuwenhuis, Marcelle Warringa, Monique van Rooyen – Staal en Wendy Traa bezig houdt. 
 
Elke maandag een nieuwe column online.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen