Matteüs Passie: Goede Vrijdag, 18 april

Op Goede Vrijdag, 18 april is er een bijzondere viering in de Vredeskerk aan het Van Reenenpark.  Kleinkoor PantaRhei en de cantorij van de Vredeskerk voeren dan, begeleid door piano, dwarsfluit en klarinet, weer de Matteüs Passie uit. 

In een samenzang tussen koor en gemeente wordt u deelgenoot gemaakt van het lijdensverhaal van Jezus naar het evangelie van Mattheus. Gerard van Amstel (componist van o.a. musical Maria) en Piet van Midden maakten hier een eigentijdse en indrukwekkende bewerking van. De uitvoering wordt afgewisseld met teksten uit Mattheus (voorgelezen door dominee J.J. Esveldt) en uw eigen bijdrage door het meezingen van koralen uit de Mattheüs Passion van Bach. 
Vaste bezoekers van de Goede Vrijdag viering kennen de Matteüs Passie van eerdere uitvoeringen in o.m. 2007 en 2012. Dit keer zal ook het ontroerende Stabat Mater uit musical Maria ten gehore gebracht worden. Een mooie kans om eventueel met uw gezin door middel van eigentijdse muziek en  tekst de betekenis van het lijdensverhaal te ervaren.
De dienst, die begint om 19.30 uur, begint met een indrukwekkende stilte en eindigt ook op deze manier.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen