Modeste Herwig over planten combineren

Foto:

Hoeveel mooier kan een tuin worden als men daarin met succes planten combineert. Dat beaamt iedere tuinliefhebber. Iemand die daar alles van af weet is de bekende jonge schrijfster van tuinboeken, Modeste Herwig. Op donderdagavond 16 januari is zij gastspreker bij Groei & Bloei, afd. Nijkerk / Hoevelaken, in het gebouw van het Groenhorst College in Nijkerk.

Modeste Herwig komt uit een ‘groene’ familie. Grootvader A.J. Herwig begon met het schrijven van tuinboeken en vader Rob Herwig is ’s werelds best verkochte groenauteur. Maar liefst meer dan 9 miljoen boeken zijn er van hem verkocht. Nu treedt zijn dochter in zijn voetsporen, ze heeft inmiddels 36 boeken op haar naam staan. 
In de Modeltuinen van haar vader in Lunteren was Modeste acht jaar werkzaam om praktijkervaring op te doen. Haar eerste tuinboek verscheen in 1989 bij uitgeverij Terra, voorjaar 2009 is haar 30e boek (geschreven met vader Rob Herwig) “Tuinieren volgens drie generaties Herwig” verschenen, een praktisch tuinboek over de in de afgelopen jaren gezamenlijke opgedane kennis. 
Modeste heeft al heel wat interviews gegeven, heel veel glossy’s en magazines voorzien van artikelen over tuinen. Ze kent ongetwijfeld veel meer planten, coniferen, heesters en bomen dan wie dan ook. Bovendien is zij beroemd als freelance fotograaf. Voor haar publicaties maakt ze zelf de foto’s en teksten. Tussendoor heeft Modeste ruim 300 lezingen gegeven, kortom een veelzijdig en actief persoon in de plantenwereld. 
Met zo’n bijzondere gastspreker mag iedereen die geïnteresseerd is in tuinaanleg en tuinieren deze avond beslist niet missen. De lezing met PowerPoint wordt gegeven in het Groenhorst College aan de Luxoolseweg 1 in Nijkerk. De avond begint om 19.45 uur en de entree bedraagt voor niet-leden van Groei & Bloei € 2,50.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen