Elly en Rikkert Zuiderveld bij UVV

Foto:

Dank zij de stichting Max Maakt Mogelijk treden het echtpaar Elly en Rikkert Zuiderveld en het Amersfoortse kinderkoor De Spetters op woensdag, 22 januari 2014 gratis op bij UVV aan de Frieswijkstraat 97 in Nijkerk. De zaal is open vanaf 14.00 uur en het optreden start om 14.30 uur. 

Deze feestelijke middag is bedoeld voor ouderen die niet zo vaak de deur uit gaan. Vanwege het beperkte aantal plaatsen worden belangstellenden verzocht zich van tevoren aan te melden bij UVV op werkdagen tussen 9.00 – 11.00 uur (telefoon 033 – 2460115).Mensen die niet meer zo mobiel zijn maar dit optreden toch graag willen bijwonen, kunnen bij hun aanmelding doorgeven dat zij opgehaald willen worden door een UVV-busje. Een retourtje kost € 3.  
Elly en Rikkert hebben hun sporen verdiend in de muziekwereld. Sinds de jaren zestig treden zij op met zelf geschreven liedjes, individueel en als duo. Daarbij spelen ze op gitaar en mandoline. Zij musiceerden met artiesten als Boudewijn de Groot en Lenny Kuhr. Daarnaast schrijft Rikkert boeken en bundels met sonnetten, sprookjes en gedichten en Elly kinderboeken en boeken voor vrouwen. Het zangduo heeft verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen. In 2012 kregen zij niet alleen de Zilveren Duif Award voor Beste album voor kinderen, maar ook de Oeuvreprijs omdat ze al decennialang op verschillende manieren prachtige liedjes voor volwassenen en kinderen maken o.a. over geloven in God. 
Repertoire
Elly laat weten dat het repertoire op 22 januari zal bestaan uit eigen liedjes én enkele liedjes van vroeger. Toetsenist Jan Borger zal het zangduo begeleiden op piano en accordeon en Dick Le Mair op percussie, zoals een wasbord. Na de pauze voegt het kinderkoor De Spetters zich bij Elly en Rikkert. De meisjes en jongens van het koor zitten in de leeftijdsgroep van 6 – 10 jaar. Het belooft een gezellige muzikale middag te worden die tot circa 16.00 uur duurt, inclusief een korte pauze.
UVV bestuursvoorzitter Jan Meeuwissen is blij met de genereuze geste van Max Maakt Mogelijk. “UVV is wekelijks op veel terreinen actief voor senioren. Denk maar aan onze gymnastieklessen, line dance, stijldansen, recreatief fietsen, de soos in Nijkerk en Nijkerkerveen, creativiteiten, koersbal, het koor en de scootmobielclub. Wekelijks nemen daar zo’n 500 mensen aan deel. Ook hebben we een klussendienst, een vervoersdienst, het project vriendschappelijk contact en Kunstbus Nijkerk. Daarnaast willen wij ook vaker eenmalige activiteiten organiseren, zoals nu het optreden van Elly en Rikkert. We hopen vooral mensen te bereiken die niet veel buiten komen of weinig sociale contacten hebben.”
Informatie is op werkdagen tussen 9.00 – 11.00 uur verkrijgbaar bij UVV Nijkerk, telefoon 033 – 2460115 en e-mail [email protected].
Bijdrage van Yvonne krol
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen