De Nijkerk Diabetes Challenge

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 16 januari 2014 in De Nije Veste aan de Oranjelaan 104 in Nijkerk. De start is om 19.30 uur. De informatieavond duurt tot ongeveer 21.00 uur

De Nijkerk Diabetes Challenge is een traject van een half jaar waarin de deelnemers onder begeleiding een trainingsprogramma volgen. Het einddoel is om in juli 7 dagen achtereen een wandeltocht te lopen. De wandeltocht is te vergelijken met de Nijmeegse vierdaagse, maar bij de Nijkerk Diabetes Challenge bepaalt u samen met de trainers (fysiotherapeut en huisarts) de afstand die u wilt lopen. 
Het trainingstraject start eind januari en wij hopen met ongeveer 20 deelnemers te kunnen beginnen. 
De Nijkerk Diabetes Challenge wordt georganiseerd in samenwerking met de Bas van de Goor Foundation en wordt ondersteund door een landelijke autoriteit op het gebied van Diabetes, Prof. Dr. Henk Bilo. 
Bas van de Goor is een oud-topsporter (volleybal) die Diabetes type 1 heeft. 
Hij heeft ervaren wat Diabetes betekent voor zijn leven, maar ook hoe dit een plek te geven en toch te kunnen bereiken wat hij wil. Die ervaring wil hij delen met anderen. Bas zal ook op de informatieavond aanwezig zijn.
De opzet is eigenlijk simpel, maar kan een groot effect hebben op uw gezondheid. Aan de hand van een trainingsopzet wandelt u elke week een aantal kilometers. Hoeveel, dat bepaalt u samen met uw trainer. 
Om te ontdekken dat dit ook een positief effect heeft duurt de trainingsperiode een half jaar. 
Aan de deelname van de Nijkerk Diabetes Challenge zijn geen kosten verbonden. Als u wilt deelnemen ontvangt u een uitnodiging voor een eenvoudige medische keuring en een fitheidstest. Aan de hand daarvan krijgt u een advies voor het te volgen trainingsprogramma. Het trainingsprogramma is persoonlijk. U kunt dit individueel doen of samen met anderen. Vanuit De Nije Veste zullen wij u gedurende de gehele periode begeleiden en adviseren. 
Voor meer informatie zie www.denijeveste.nl onder het kopje nieuws. 
U kunt ook bellen met 033-7210500.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden