Bibliotheek Nijkerk en de Nationale Voorleesdagen 2018

Foto:

De Nationale Voorleesdagen 2018 zijn van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari.

Daarbij staat het prentenboek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup centraal. Naast dit boek zijn 9 andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboeken Top tien 2018 vormen.
De voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Goed voor taalontwikkeling

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het belang van voorlezen wordt tijdens de nationale voorleesdagen door de bibliotheek nog eens extra benadrukt. Bibliotheek Gemeente Nijkerk richt zich daarbij op ouders en op professionals, zoals pedagogisch medewerkers van kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen. De bibliotheek verzorgt tijdens de Nationale Voorleesdagen voorleesactiviteiten voor kleuters en peuters in de bibliotheken en in voorschoolse instellingen.

Gratis lidmaatschap

Kinderen van 0-6 jaar oud kunnen in deze periode gratis lid worden van Bibliotheek Nijkerk. Ze ontvangen dan bovendien een leuk popje van de tijger uit “Ssst! De tijger slaapt” cadeau.
Voorlezen kan altijd
Voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0