BoekStartcoach op consultatiebureau Nijkerk en Hoevelaken

Foto:

Astrid Herder, BoekStartcoach bij de Bibliotheek, is wekelijks aanwezig in de consultatiebureaus in Nijkerk en Hoevelaken.

Zij geeft daar informatie aan ouders hoe leuk en stimulerend het is om al met de allerjongsten een boekje te lezen en wat de bibliotheek te bieden heeft.

Tijdens de bezoeken van ouders aan het consultatiebureau staat de ontwikkeling van hun kind centraal. Taalontwikkeling is daarvan een belangrijk onderdeel. Net als de bibliotheek, benadrukt het consultatiebureau het belang van (voor)lezen: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Samen lezen versterkt de band tussen ouder en kind. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal.

De BoekStartcoach is op wisselende dagen aanwezig in het consultatiebureau. Ook bij de peuterochtenden en het mamacafé in de bibliotheek is zij regelmatig aanwezig.
Ouders ontvangen bij het aangeven van hun kindje bij de gemeente, een BoekStart-waardebon voor een gratis BoekStart-koffertje. Met deze bon kunnen zij bij de Bibliotheek het koffertje ophalen en hun baby als lid inschrijven bij de Bibliotheek. In het koffertje zitten o.a. een babyboekje, een geïllustreerd boekje met kinderliedjes en cd en een folder over voorlezen. De BoekStartbonnen worden ook uitgedeeld door de BoekStartcoach.
Data en tijden van de peuterochtend en het mamacafé kunt u vinden op de website van de bibliotheek

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden