Gedicht schilderijen tentoongesteld in de Bibliotheek aan de Frieswijkstraat

Foto:

Sinds woensdag 27 januari jl. staat in de AfhaalBieb van Bibliotheek Nijkerk een prachtige, kleine tentoonstelling van diverse lokale schilders.

Op creatieve wijze zijn gedichten van de stadsdichter van Nijkerk, Bert Jurling, door deelnemers aan de schildercursus van Kreativiteitscentrum ‘De Brink’ verbeeld op schilderdoeken.

Eén van de gedichten van Bert Jurling verbeeld in een schilderij is gebaseerd op Sjema. Het Sjema (voluit Sjema Jisrael; Hebreeuws: שמע, “hoor” of “besef”) is het centrale gebed in het ochtend- en avondgebed van het Jodendom. De tekst is afkomstig uit de Thora (Wikipedia). Vandaar dat er Hebreeuwse tekens in een aantal schilderijtjes verwerkt zijn. Andere afgebeelde gedichten zijn ‘Waar ben je’, ‘Vogels help ons’ en ‘Lezen is reizen’.

De deelnemers hebben de gedicht schilderijen gemaakt tijdens de schildercursus van Gonny Geurts in combinatie met de workshop onder leiding van Tera van Dijkhuizen. Aanleiding was het verbindingsfestival waarbij verschillende kunstuitingen tot elkaar komen; gedichten van woord omgezet naar beeld zijn tentoongesteld in de bibliotheek vanwege de poëzieweek, die is begonnen op donderdag 28 januari. Op www.bibliotheeknijkerk.nl vind je meer informatie over de poëzieweek, de gedichtenworkshop van Bert Jurling of de stadsdichterwedstrijd. Voor de creatieve inspiratie verwijzen wij je graag naar www.debrink.org

De schilderijen met gedichten zijn een aantal weken te bezichtigen in de hal van Bibliotheek Nijkerk  waar bibliotheekleden hun reserveringen en verrassingstasjes kunnen afhalen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden