Jolijn Boerema leest het beste voor

Foto: Bibliotheek Nijkerk

Jolijn Boerema van basisschool De Hoeksteen heeft de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Boerema zal op 4 maart deelnemen aan de halve finale in Ede.

De in totaal 12 kandidaten lazen ieder een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De jury lette op uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Jolijn Boerema las een aangrijpend stukje voor uit ‘Blauwe plekken’ van Anke de Vries.
Alle deelnemers kregen een oorkonde en een boekenbon. Van Boekhandel Roodbeen kregen de leerkrachten een boek als dank voor het stimuleren van het voorlezen. Mede dankzij hun inspanningen konden de voorleeswedstrijden worden gehouden.

Nationale voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De wedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De basisscholen organiseren voorleeswedstrijden voor groep 7 en 8 op hun school. De kwartfinales, halve finales en provinciale finale worden georganiseerd door medewerkers van de Openbare Bibliotheken en de Provinciale Bibliotheek Centrales.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen