De Blue Basement Bigband viert 90-jarig bestaan in kerstsfeer

Foto:

Vanavond. zal gespeeld worden in de gelagkamer van ‘De Haen’ ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van het orkest.

In 1928 werd Muziekvereniging ‘Te Hoevelaken’ opgericht. Vanaf dat jaar werden alle dorpsfeesten opgeluisterd door het fanfare-orkest. Foto’s hiervan zijn in deze dagen te zien op de Hoevelakense Brink vlak naast ‘De Haen’. In de zestiger jaren zat er echter een lelijke dip in de eens zo bloeiende vereniging. De leden besloten daarop het fanfare-orkest om te smeden tot een bigband. En dat bleek een gouden greep!

De vereniging bloeit als nooit tevoren. Vanuit de wijde omgeving kwamen de muzikanten opdagen en in diezelfde wijde omgeving worden concerten gegeven. De bigband heeft een repertoire van ruim tweehonderdenvijftig stukken, van alles wat. Pop, rock, funk, soul, dansmuziek, Frank Sinatra en natuurlijk jazz.

Op 19 december a.s. zal er een greep gedaan worden uit dit zo rijke repertoire. Pim Wittenberns leidt het orkest. D.C. Ray zingt. Iedereen is van harte welkom.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0