“Nieuwe Schaduwplanten” door hortulanus Gerard van Buiten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto:

Gerard van Buiten, hortulanus van de Botanische Tuinen in Utrecht verzorgde voor Groei & Bloei al eerder boeiende lezingen.

Dat niet allen, hij was ook verantwoordelijk voor een rondleiding door de Botanische Tuinen, interessante artikelen in het tijdschrift en informatieve filmpjes.

Groei en Bloei is  dan ook heel blij dat hij u tips zal geven om licht in de schaduw van uw tuinen te brengen.

Schaduw in de tuin wordt nog wel eens als een probleem gezien. “Welke planten willen daar nog groeien? Ze zijn vaak vroeg uitgebloeid en verdrogen altijd.” Meestal blijft er een handje vol soorten over die we hier steeds weer zien terugkomen.

In deze lezing duikt u in de natuurlijke groeiplaatsen van “schaduwplanten” en kijken wat u daaruit kunt leren voor uw tuin. Verder ziet u allerlei mooie (nieuwe) schaduwplanten voorbij komen en geeft de hortulanus tips hoe je schaduwtuin er het hele jaar mooi uit kan zien. Na de lezing prijs je jezelf gelukkig met schaduw in je tuin! Voor meer informatie: http://www.uu.nl/botanischetuinen en www.nijkerk.groei.nl

Om 19.15 uur begint de digitale inloop. Voorzitter Petra van de Haar zal Gerard van Buiten introduceren. De lezing duurt ca. 30 minuten. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen.
Geef u op voor het bijwonen van de digitale presentatie door het sturen van een email met als onderwerp ZOOM naar http://www.nijkerk.groei.nl. U ontvangt van ons dan de instructies hoe u mee kunt doen. We hopen op een grote belangstelling!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden