NSFC Reünieconcert

Foto:

Het wordt een groots concert met optredens van het fanfare orkest, het opleidingsorkest en Afslag Nijkerk, aangevuld met oudleden.

Inmiddels bestaat de vereniging al bijna 128 jaar. Het NSFC kent een rijke historie, zo is het corps opgericht in 1894 en heeft in deze 128 jaar al vele muzikale hoogtepunten gekend.

Ooit was er een grote majorette afdeling en heeft de drumband een aantal jaren als malletband gespeeld. De vereniging was in het verleden vaak op concoursen te vinden. Ooit was het niveau goed om te spelen in de hoogste fanfare afdeling van Nederland. Al decennialang wordt er elk jaar een groot concert gegeven. Vroeger werd dit afgewisseld met een toneelstuik, tegenwoordig verzorgen de verschillende onderdelen van de vereniging dit concert. Verder is het NSFC te vinden bij grote evenementen zoals de Veluwe Wandeltocht, Sleepbootdag, Koningsdag, de 4 mei herdenking en het Bevrijdingsconcert. Tot slot wordt er vrijwel elk jaar een Kerstdienst begeleid in diverse kerken in Nijkerk.

Het oudste lid Thomas Oostindie kwam op 10 januari 1947 bij het NSFC en is op dit moment met 75 jaar het oudste lid van het NSFC. De nog spelende leden Henk Schipper en Evert van Werkhoven, maar liefst 70 jaar lid, zijn lid geworden op 1 januari 1952. Een prachtige prestatie natuurlijk.
Op dit moment telt de vereniging nog bijna honderd leden en vinden veel jonge (maar ook oude) leden hun weg naar het NFSC. Je bent tenslotte nooit te oud om een muziekinstrument te gaan spelen.

Het uitgestelde 125-jarig jubileum wordt gevierd samen met een heleboel oud-leden die de huidige orkesten zullen aanvullen. Ook zal het Afslag Nijkerk van een 20-tal jaren geleden voor dit concert in ere worden hersteld. Om het extra feestelijk te maken, zal het opleidingsorkest samen met Dansschool Badabounce optreden.
Voor deze gelegenheid zijn veel oud-leden aan het oefenen geslagen en repeteren we ook een enkele keer gezamenlijk.
Het fanfareorkest telt deze avond ongeveer 65 muzikanten en speelt echte fanfaremuziek, maar ook van bekende hits van S10, James Bond, ABBA, Disney en de Blues Brothers.

Ely Hackmann sprak Marcel Wagenveld tijdens een repetite.

Gebruik de QRcode, of klik op de poster om uw kaarten on line te bestellen.
Vanaf as maandag 12 september ook bij Expert Nijkerk, Hoda wonen en hoofdsponsor AH Nijkerk. De kaarten zijn in de voorverkoop 10 euro, aan de zaal toegangsprijs 12,50 euro. Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang. In de pauze krijgt u een gratis drankje.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen