Zomerserie concerten

Dick Sanderman verzorgt dit vierde orgelconcert van deze zomer.

Hij heeft een ‘Engels programma’ samengesteld en neemt de luisteraars zo mee naar de overkant van de Noordzee.

Programma

Het programma bestaat uit een uitgebreide selectie werken van nagenoeg allemaal Engelse componisten.
Maar eerst klinkt de korte variatiereeks Engelsche Fortuyn van de Nederlander Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) die 400 jaar geleden overleed.
De organist vervolgt met muziek uit de 18e eeuw van Matthew Camidge (Concert no. 2 in g minor), John Stanley (Voluntary in e minor) en Peter Prelleur (Voluntary in a).
Daarna speelt hij een blok met 20e-eeuwse muziek, van Percy Whitlock (Fidelis en Werde munter), Francis Jackson (Improvisation), Andrew Carter (Aria) en Nigel Ogden (Scherzo for the White Rabbit).
Tot slot klinkt de Processional, mars-achtige muziek die een optocht uitbeeldt, van William Mathias.

Reserveren

Vanwege de overheidsmaatregelen voor samenkomsten wordt bezoekers gevraagd te reserveren voor dit concert. Dat kan vooraf via www.orgelnijkerk.nl en voorafgaand aan het concert bij de ingang van de kerk. Er is plaats voor maximaal 100 luisteraars. Toegang is gratis met een collecte aan de uitgang.