Nieuwe gemeentelijke tarieven

Foto: nijkerk.nieuws.nl

De gemeenteraad heeft de leges vastgesteld voor 2015. Twee belangrijke veranderingen zijn de nieuwe kosten voor een adviesgesprek bij het loket bouwen, wonen en vergunningen en de verhoging van de kosten voor het zogenoemde vooroverleg.

Heeft u bouw- of verbouwplannen? Dan wilt u natuurlijk weten of u daarvoor een vergunning nodig hebt of niet. U kunt zelf op de website www.omgevingsloket.nl een vergunningencheck doen. De landelijke regelgeving is helaas niet eenvoudig. Bij de gemeente kunt u terecht voor specifiek advies. U kunt hiervoor een afspraak maken met de Publiekswinkel van het stadhuis. Het adviesgesprek kost vanaf 1 januari 2015 € 100,-. Is er een omgevingsvergunning nodig en vraagt u deze aan, dan wordt dit bedrag verrekend met de kosten die bij de vergunningaanvraag horen.

Wilt u voordat u een officiële aanvraag doet, weten of u kans maakt op een positieve beslissing op uw vergunningaanvraag, dan is er de mogelijkheid van vooroverleg. Uw plan wordt getoetst en u krijgt een officiële beslissing. Dat is vooral van belang wanneer voor uw plannen een bestemmingsplanwijziging nodig is. De gemeente moet hierover dan een besluit nemen. Vooroverleg kan u, bij een negatieve beslissing, de veel hogere kosten besparen van een officiële aanvraag.

De kosten van vooroverleg
€ 150,– euro voor het in behandeling nemen van een aanvraag waarbij een bouwplan wordt getoetst aan het bestemmingsplan. Op basis van de legesverordening 2015 kunnen er ook aanvullend kosten voor de welstandtoetsing in rekening gebracht worden.

€ 250,– euro voor het in behandeling nemen van een aanvraag waarbij er sprake is van een gebruik dat niet past binnen het geldende bestemmingsplan.

€ 400,– voor het in behandeling nemen van een aanvraag waarbij sprake is van zowel een bouwplan als strijdig gebruik ten opzichte van het bestemmingsplan (1 en 2).

Wanneer u een officiële aanvraag indient zijn ook hieraan kosten verbonden. Deze informatie vindt u in de legesverordening.

Dit is een bericht van de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen