Subsidie voor rijden op groengas

Vanaf vandaag kunt u subsidie aanvragen voor de aanschaf van een groengasauto of een installatie op Compressed Natural Gas (CNG). Personen en bedrijven in de gemeente Nijkerk die van plan zijn een groengasauto aan te schaffen of hun huidige auto te laten ombouwen kunnen aanspraak maken op de subsidieregeling. Afhankelijk van het type auto kan 1000 of 2000 euro subsidie worden verkregen.

Voor een onderneming bedraagt het maximum € 18.000,-. Voor een natuurlijk persoon geldt dat subsidie voor maximaal één auto wordt verstrekt. De subsidieaanvraag moet aan de subsidieregeling Rijden op groengas voldoen. Voor de subsidieaanvraag dient u het aanvraagformulier te gebruiken. Dit kunt u hieronder downloaden.

Subsidieverzoeken kunnen tot uiterlijk 31 december 2015 worden ingediend, het subsidieplafond bedraagt € 100.000,-.

Met deze subsidieregeling wil de gemeente schone mobiliteit stimuleren. Groen gas is schoon en bovendien voegt gebruik ervan geen CO2 toe aan de atmosfeer, maar circuleert CO2. Overige gemeenten in de regio FoodValley doen ook mee aan de subsidieregeling voor de promotie van het gebruik van groengasauto’s. We wensen u succes met de aanvraag.

Voor informatie belt u 14033.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen