Woon Bewust wordt geëvalueerd

Foto: Woonbewust.nl

Hebben inwoners van de gemeente Nijkerk door de campagne Woon Bewust meer zicht gekregen op de mogelijkheden om hun woning aan te passen; om zo langer comfortabel en zelfstandig thuis te kunnen wonen?

In Nijkerk was, net als in zes andere gemeenten in Regio FoodValley, het afgelopen jaar de campagne Woon Bewust. De organisatoren van Woon Bewust in Nijkerk: Stichting Sigma, de PCOB, de Vrouwen Adviescommissie en de gemeente, gaan dit evalueren.

Woon Bewust
Het doel van de campagne Woon Bewust is om mensen bewust te maken van de mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te wonen op een prettige en veilige manier. Inwoners krijgen tips en informatie over woningaanpassingen, energiebesparing en gebruik van thuistechnologie/domotica. Onderdelen van de campagne zijn onder andere de website www.woonbewustnijkerk.nl, informatiemarkten en een persoonlijk woonadvies aan huis door getrainde vrijwilligers. Daarnaast hebben tien ondernemers in de regio de handen ineengeslagen om een demokast te maken met allerlei handige woningaanpassingen. De demokast is in elke gemeente te zien geweest tijdens de informatiemarkt(en).

Wat heeft de campagne opgeleverd?
Via een steekproef zijn inwoners geselecteerd om deel te nemen aan de evaluatie. Zij ontvangen een uitnodigingsbrief om de vragenlijst via internet in te vullen of zij worden telefonisch bevraagd. Op deze manier wil o.a. de gemeente een goed inzicht krijgen op de resulaten van de campagne Woon Bewust. Ook geeft dit aanknopingspunten hoe de komende jaren blijvend aandacht gegeven kan worden aan Woon Bewust.

Mensen die persoonlijk advies willen over de aanpassingsmogelijkheden van hun woning, kunnen nog steeds bij Sigma een huisbezoek aanvragen van een adviseur, via telefoonnummer (033) 247 48 30

Dit is een bericht van de gemeente

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen