Wethouder strooit met zout

Iedereen kan zich de laatste twee winters nog herinneren: koud en glad met veel sneeuw. Met de ervaringen van afgelopen winters op zak, heeft de gemeente zich goed voorbereid op de komende winter en bijvoorbeeld extra strooizout ingekocht.  

Aanbieden van strooizout aan winkeliers
Het aanbieden van enkele emmers strooizout door wethouder Geert Horst aan verschillende winkeliers in de gemeente is een symbolische actie om de winkeliers te vragen hun eigen stoep ijsvrij te houden tijdens ijzel, sneeuw en het opvriezen van de stoep. Is het strooizout op? Dan kunnen de winkeliers, kleine hoeveelheden strooizout voor de stoep tijdens een vorstperiode afhalen bij de Milieustraat, Blekkerserf 4. Ook inwoners kunnen strooizout ophalen bij de Milieustraat. De gemeente stelt het zout gratis ter beschikking. 
Symbolische actie
Geert Horst heeft het zout op woensdagmiddag 4 december aangeboden aan Gerard van Straalen van de gelijknamige kapper in Hoevelaken. Ook was Geert Horst present in Nijkerkerveen bij Tweewielercentrum Bloemendaal om de emmer strooizout te overhandigen aan de heer Bloemendaal. Tot slot bracht Geert Horst een bezoek bij winkelcentrum Paasbos in Nijkerk. 
Bent u al klaar voor de winter?
Heeft u uw auto al voorbereid op de winter en heeft u goede krabbers om de autoruit schoon te maken? Maar u kunt er ook voor zorgen dat u zout of zand in huis heeft, een bezem en een sneeuwschep om de stoep schoon te maken. Deze materialen zijn te koop bij diverse plaatselijke winkeliers. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen