Doornsteeg wijk voor vernieuwende woonconcepten

Op 28 oktober 2013 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de Kadernotitie Doornsteeg ‘De koper aan zet’ ter vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad. In deze notitie staan de kaders voor woningbouw in de nieuwe wijk Doornsteeg.

Het moet een kind- en gezinsvriendelijke, groene en duurzame wijk worden, die in kan spelen op de verschillende vragen aan woningen uit de markt. Een wijk waar ruimte is voor vernieuwende woonconcepten en waar wordt gestreefd naar een sterke sociale cohesie. Dit kan ondermeer door op een innovatieve manier om te gaan met de openbare ruimte, ontmoetingsplekken te creëren en mensen hier samen te brengen.
De kaders zijn zowel van kwalitatieve, kwantitatieve als financiële aard. Zij moeten er voor zorgen dat Doornsteeg op een flexibele, gefaseerde wijze kan worden ontwikkeld, aansluitend bij de marktvraag van nu en in de toekomst.
Doornsteeg ligt ten noorden van de uitbreidingswijk Groot Corlaer, direct grenzend aan de A28 en ten zuiden van bedrijventerrein Watergoor. Dit is het laatste gebied bij de kern Nijkerk waar nog een grote nieuwbouwwijk mogelijk is. Daarbij wordt gedacht aan een kwalitatief hoogwaardige wijk, interessant voor inwoners van de gemeente Nijkerk die willen verhuizen en voor mensen van buiten. Om deze kopers in de huidige markt te trekken, moet de wijk een absoluut unieke uitstraling krijgen. Potentiële nieuwe bewoners moeten de ruimte krijgen om hun dromen waar te maken en ook betaalbaar te houden. Hiervoor moet de gemeente investeren in een ontwikkelproces, zodat Doornsteeg een onderscheidend karakter krijgt en een wijk wordt, die samen met de bewoners wordt ontwikkeld.
De komende maanden (periode november 2013 – maart 2014) organiseert de gemeente verschillende bijeenkomsten met grondeigenaren, bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden en geïnteresseerden. Doel hiervan is de plannen te bespreken, wederzijdse belangen te verkennen en ideeën te generen voor het opstellen van een Globaal Masterplan. De verwachting is dat het bestemmings- en beeldkwaliteitsplan eind 2014 ter vaststelling aan de gemeenteraad kunnen worden aangeboden. Daardoor kan in 2015 worden gestart met de daadwerkelijke ontwikkeling en woningbouw in Doornsteeg.
De agendacommissie van de raad vergadert op 19 november 2013. Naar verwachting zal de Kadernotitie Doornsteeg op 2 december 2013 worden behandeld in de commissie Grondgebied en op 19 december 2013 in de gemeenteraad.
Dossier: Doornsteeg
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen