WobbelYoga voor kinderen

Foto:

Voor het eerst in Nijkerk kunnen kinderen WobbelYoga doen.

Op zaterdag 9 juni geeft Wendy Traa een WobbelYoga-Workshop voor kinderen tussen de 4-9 jaar. WobbelYoga is een combinatie van klassieke kinderyoga en de ‘wobbelplank’: een houten plank die door zijn gebogen vorm heel geschikt is voor schommelbewegingen en balansspellen. In de grote steden al erg populair, nu in Nijkerk.

WobbelYoga versterkt balans en coördinatie en het brengt het zenuwstelsel tot rust. WobbelYoga is dynamisch en speels en heeft ‘een magische aantrekkingskracht’ op kinderen, merkte Traa onlangs nog op. ‘Mijn dochter’s vriendinnetje van 13 rende er naartoe, stapte op de plank en zat minuten lang te ‘wobbelen’ -een soort schommelen-. Ze verzuchtte: ‘Hier word ik zooo rustig van!’

De workshop wordt gegeven door Wendy Traa. Zij is therapeutische kinderyogadocent, kindercoach en kinderboekenschrijfster. Zij ervaart dat veel kinderen zich onder druk voelen staan, omdat er altijd ‘iets moet’: presteren op school, op de sportclub en soms zelfs thuis. ‘Er is soms weinig ruimte voor het kind om indrukken te verwerken, tot rust te komen bij zichzelf en zo weer op te laden. Dat leidt steeds vaker tot gedrags-, fysieke of psychische problemen´, weet Traa uit ervaring. ‘Ik zie veel kinderen met slaap- en concentratieproblemen en soms onverklaarbare (buik)pijn in het lichaam´. Klassieke kinderyoga en WobbelYoga zijn laagdrempelige en effectieve manieren om dit aan te pakken, zowel in een groepsles als in individuele lessen.

Evenwicht

Bijzonder bij deze WobbelYoga Workshop is dat Traa het concept voor deze lessen heeft geïnspireerd op haar boek ‘Vlinder & Slak’ waarin Vlinder leert om tot rust te komen bij zichzelf en Slak ontdekt hoe hij vol enthousiasme en vertrouwen de wijde wereld in kan gaan.

‘Eigenlijk gaat het boek over veel dingen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van kinderen: jezelf mogen zijn, of je nu ‘druk’ bent of juist wat rustiger en introverter, over ‘naar binnen’ keren en ‘naar buiten’ gaan en het evenwicht daartussen. Vooral tegenwoordig zijn veel kinderen voor met ‘naar buiten’ gaan bezig: ze hebben het razend druk met clubjes, leren en presteren. Toch is het voor hen van belang dat
ze ruimte krijgen om gewoon even te niksen en te merken hoe het met je is, niets te moeten, je neus achterna te gaan als een Vlinder.’

Concentratie

Van kinderyoga is bekend dat het een positieve invloed heeft op (onverklaarbare) buikpijn, spanningen, hoofdpijn en overprikkeling. Kinderyoga stimuleert zelfvertrouwen, concentratie, ontspanning, positief denken, coördinatie (lichaamsbesef) soepele spieren en samenwerking met andere kinderen.

Informatie -Aanmelden

Voor meer informatie of voor het opgeven van je kind, kun je contact opnemen met Wendy Traa van www.deopenplek.nl. Dat kan door te bellen met 06 20258008 of te mailen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen