Ziekenhuis St Jansdal zoekt leden Cliëntenraad

Monique Moen (r), lid Patiëntenraad, bij privacyscherm
Foto: st jansdal

HARDERWIJK – De Cliëntenraad (CR) van ziekenhuis St Jansdal bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde leden die geen directe binding, maar wel affiniteit met het ziekenhuis of de gezondheidszorg in het algemeen hebben.

Alle leden wonen in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis en voelen zich daardoor betrokken bij de kwaliteit van zorg in het St Jansdal. De Cliëntenraad behartigt de belangen van alle patiënten/cliënten die gebruik maken van de zorg die het St Jansdal biedt. De Cliëntenraad komt maandelijks bijeen om onderwerpen te bespreken die voor de patiënten/cliënten van belang zijn. Een keer in de twee maanden heeft de Cliëntenraad overleg met de Raad van Bestuur.

Vanuit de gemeenschappelijke belangen van de patiënt/cliënt geeft de Cliëntenraad adviezen aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Diverse onderwerpen zoals kwaliteit van zorg, hygiëne, gastvrijheid, veiligheid, voorlichting en bezoektijden komen aan bod. De Cliëntenraad toetst het ziekenhuisbeleid en stuurt waar nodig in een richting die aan gerechtvaardigde wensen en behoeften van patiënten/cliënten tegemoetkomt. De Cliëntenraad bestaat uit enthousiaste en betrokken leden die invloed kunnen uitoefenen op de kwaliteit van de gezondheidszorg in onze regio. De Cliëntenraad zorgt ervoor goed op de hoogte te blijven van de vele ontwikkelingen die er in de gezondheidszorg gaande zijn en is een spreekbuis voor alle patiënten/cliënten die gebruik maken van St Jansdal. Het werk van de Cliëntenraad is daarom van belang voor iedere huidige en toekomstige patiënt/cliënt.

In de Cliëntenraad van het Ziekenhuis St Jansdal ontstaat een aantal vacatures. Wij zoeken per direct leden uit de gemeenten Harderwijk en Nunspeet. Begin volgend jaar hebben we ook ruimte voor leden uit de gemeenten Ermelo, Nijkerk en Dronten. Dit allemaal vanwege het einde van de maximale zittingstermijn van de leden. St Jansdal is een regionaal ziekenhuis met vestigingen in Harderwijk en Lelystad met zo’n 2300 medewerkers, 215 medisch specialisten en 250 vrijwilligers. Belangrijke karakteristieken van het ziekenhuis zijn kwaliteit, gastvrijheid, betrokkenheid en persoonlijke zorg. Dit wordt samengevat in het motto: “Je zorgt voor elkaar”.

Leden geven aan dat het lidmaatschap een leerzame ervaring is en bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Woont u in het verzorgingsgebied van St Jansdal en heeft u interesse? Ga dan voor meer informatie naar de website van het ziekenhuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden